Zeytinburnu'nda çanta imalatı yapan Remzi Can, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için kefeni simgeleyen beyaz çarşafa sarınarak Ankara'ya doğru yola çıktı.

 

Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarında dua ederek yürüyüşe başlayan Remzi Can, Düzce’ye ulaştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde eylemini son buldurmayı hedefleyen Can, 30 kilometre yol kat etti.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına haksızlık yapıldığını düşünen Can, menderes örneğini verdi ve kefeni simgeleyen beyaz çarşafı bu nedenle giydiğini söyledi.

 

Can, “Bizler onları Menderes'e yapıldığı gibi yalnız bırakmayacağız. Şu kefenim de bunun göstergesidir. Ankara'ya kadar yürümeyi planlıyorum. Bu ülkede bazıları darbe ve darbecilik istiyor. Hep birileri muhalefet yapıyor. Darbeden yana tavır sergiliyor. Bu ülkede 1. köprü yapılırken de muhalefet yaptılar, 3. köprü yapılırken de muhalefet yapıyorlar. Memlekete bir çivi çakmak akıllarına gelmiyor. Sayın Başbakan ve arkadaşları, tıpkı Peygamber Efendimiz'in torunları gibi taşlanıyor, kılıçtan geçiriliyor ancak dimdik ayaktalar. Bedir'in aslanlarına benzetiyorum. Görüşme sebebiyle değil, destek verdiğim için yürüyorum ama kabul ederlerse kendilerinin ve arkadaşlarının kahvesini içmek istiyorum." dedi.

 

Başbakan Erdoğan'ın büyük işler başardığını vurgulayan Can, " Darbe karşıtıyım ve Başbakan gidecekse bu seçimle olmalı.” ifadelerini kullandı.
Haber;S.KAŞKIR