Düzce Belediyesi tarafından şehir merkezinde iki noktada kurulan stantlarla vatandaş görüşü alınan “İstanbul Caddesi” anketi, sosyal medyada da uygulanıyor. Belediyenin resmi Twitter hesabında yapılan ankette ‘İstanbul Caddesi araç trafiğine açılsın mı?’ sorusuna ilk 24 saatte verilen oylara bakıldığında ‘Hayır’ın önde gittiği görüldü.
 
Düzce Belediyesi tarafından İl Trafik Komisyonu oluruyla 4 Temmuz’da araç trafiğine kapatılarak yayalaştırılan İstanbul Caddesi, trafiğe kapatıldığı günden itibaren tartışma konusu olmaya devam ediyor. Son günlerde ise hem cadde üzerinde devam edilen çalışmaların ‘ulaşım’ odaklı olması hem de belediyeden gelen ‘anket’ hamlesi caddenin tekrar trafiğe açılacağı tahminlerini kuvvetlendirdi. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın göreve gelmesiyle beraber üzerine yoğunlaştığı konuların başında gelen İstanbul Caddesi’nin akıbeti bu gelişmeler ışığında adım adım netleşiyor.

Twitter’da anket uygulanıyor
Düzce Belediyesi tarafından halkın görüşünü almak için başlatılan anket çalışması kapsamında Merkez Büyük Cami ve Belediye Meydan’ında kurulan stantlarda ‘İstanbul Caddesi araç trafiğine açılsın mı, açılmasın mı?’ sorusu vatandaşa yöneltiliyor. Belediye yetkilileri sahada uyguladıkları anket çalışmasını stantlarla sınırlı tutmayarak Düzce’de daha geniş kitlelerin görüşünü alabilmek için sosyal medya üzerinden de anket uyguluyor.



Ankette ‘Hayır’ oyu önde
Belediyenin resmi Twitter hesabında başlatılan anket çalışmasında kullanıcılardan İstanbul Caddesi trafiğe açılsın mı?’ sorusuna ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ şeklinde yanıt vermeleri istendi. 24 Ekim’de uygulamaya başlanan ankette dün saat 14:00 sularına kadar kullanılan oy sayısı 1 027 idi. Oylamada ‘Hayır’ oyu yüzde 58 olarak önde giderken ‘Evet’ oyu yüzde 42’de kaldı. Anket çalışması devam ederken belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler cadde üzerinde her iki sonucu göz önünde bulundurarak çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekiplerinin çalışmalarını her ihtimale göre hazırlamaları bazı vatandaşlar tarafından ‘Cadde nasıl olsa trafiğe açılacak. Çalışmalar buna göre yapılıyor. Anket dikkate alınmayacak.’ eleştirilerine neden oluyor.

Anket sonucu Trafik Komisyonu’na sunulacak
Öte yandan belediye başkanlığı koltuğunda oturacağı 1.5 yıl süresince vatandaş odaklı çalışmalar yürüteceğini ifade eden Başkan Ay, anketin sonuçlanmasını bekliyor. Anket çalışmasının tamamlanmasının ardından sonuçların İl Trafik Komisyonu’na sunulacağı, toplantıda alınacak karara göre belediyenin caddeyi trafiğe açıp açmayacağı belli olması bekleniyor.

Kısmi olarak açılabilir
Ayrıca caddenin kısmi olarak trafiğe açılma ihtimali de göz ardı edilmiyor. Caddenin kış mevsiminde yol üzerinde parklanma izni verilmeden araç trafiğe açık tutulabileceği, yaz mevsiminde ise insan yoğunluğuna bağlı olarak akşam saatlerinde trafiğe kapatılmasının gündeme gelebileceği öğrenildi.

Haber:Y.SEVER