14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen üyeleri sağlık çalışanları için sorun yumağı haline geldiğini savundukları 'Performansa Dayalı Döner Sermaye Sistemi'nin düzeltilmesini talep etti.

Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, 14 Mart’ın sağlık çalışanları için mutlu olması gereken bir günken sözde bir gün olarak kaldığını söyledi. 14 Mart Tıp Bayramı'nda taleplerini gür bir sesle duyurmak için alanlara çıktıklarını söyleyen Bahadır, Performansa Dayalı Döner Sermaye Sistemi'nin sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini ve düzeltilmesi için yapılan her yeni uygulama ile başka mağduriyetlerin ortaya çıktığını öne sürdü.

Bahadır, “Doktorundan hemşiresine, ebesinden, sağlık teknisyenine, memurundan hizmetlisine kadar sağlık kurumlarında hizmet veren tüm çalışanlar bu sistemden yakınmaktadır. Sendika olarak yaptığımız bir ankette çalışanların yüzde 75.8'inin Performansa Dayalı Döner Sermaye Sistemi uygulamasını haksız ve adaletsiz bir uygulama olarak nitelendirmeleri sorunu açıkça ortaya koymaktadır. Artık performansa dayalı döner sermaye sistemine bir neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Sistem artık sorunlar ve haksızlıklar sistemi adını almıştır. Aynı kadroya sahip aynı işi yapanlar arasında bile ayrımcılık yapan sistem adaletsizlikte sınır tanımamaktadır. “dedi.

Haber: S.KAŞKIR