Düzce'de Sevgi Evleri ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklar, harçlıklarından biriktirdikleri paraları Somali'ye gönderdi. Çocuklar, Vali Vasip Şahin'e yardım için bankaya yatırdıkları paraların dekontunu verdi.

Afrika'da kuraklık nedeniyle yaşanan açlık felaketine Düzce Valiliği Sosyal hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evleri ve Yetiştirme yurdunda kalan çocuklardan önemli bir yardım yapıldı. Sevgi Evleri ve Çocuk evlerinde kalan Çocuklar, harçlıklarından biriktirdikleri bin TL’yi Somali'ye yardım İçin Düzce Valiliği tarafından Ziraat Bankasında açılan hesaba yatırdı.

Çocuklar Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Tura, Sevgi Evleri Müdürü Habib Aydın, Çocuk Evleri Müdürü Özcan Mıhçı ile birlikte Düzce Valisi Vasip Şahin'i makamında ziyaret ederek, Yardım Dekontunu Valiye verdi. Çocuklar, "Afrika'da çocuklar aç kalmasın diye harçlıklarımı topladık." dedi.
Vali Şahin Bugüne kadar yapılan yardımların içerisinde en önemli yardım olduğunu ve çocuklarla gurur duyduğunu ifade etti.

YIĞILCA’DAN YARDIM KAMPANYASI

Daha sonra Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici Yığılca’da Somali için toplanan paranın makbuzunu Vali Şahin’e teslim etti.

Yığılca yaşayan vatandaşlar Afrika'da açlıkla mücadele eden insanlara yardım amacıyla başlatılan kampanyalara destek olmak amacıyla 14 bin 193 lira yardımda bundu.

Vatandaşlar adına banka dekontunu Düzce Valisi Vasip Şahine teslim eden Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici, Yığılcalı vatandaşların Somali de yaşanan açlık ve kuraklıkla mücadeleye destek amacıyla bu parayı topladıklarını yardımların henüz bitmediğini ifade etti.

Vali Şahin, Düzce'nin ekonomik anlamda en zayıf ilçesi olan Yığılca'nın bu kampanyaya destek olmasını anlamlı bulduğunu ifade ederek, “Yığılca Düzce'ye ve Düzce'nin diğer ilçelerine Örnek olur. Dedi. 

Haber; R. BAL