Düzce’de son günlerde gündemden düşmeyen uyuşturucu kullanımı ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu'nun da üye olduğu Kadın Sağlıkçılar Vakfı'nın düzenlediği etkinlikte konuştu.
Davutoğlu, uyuşturucu ile mücadelede 3 aşamalı bir planı devreye soktuklarını belirtti. Bunlardan ilkinin koruyucu aşama olduğunu ifade eden Davutoğlu, ikinci aşama olarak ise emniyet ve asayiş tedbirlerinin artırılmasının yanında, resmi ve sivil toplum kuruluşlarının örgütlenmesini gösterdi. Davutoğlu üçüncü aşamayı ise aile olduğunu belirtti. Davutoğlu, uyuşturucuyla mücadelede anne-babalara önemli görevler düştüğünü ifade ederek, "Anne ve babalarımızın mutlaka çocuklara muhabbetle bakmaları lazım" dedi.
Gençlerin anne ve babalarından, hocalarından daha çok arkadaşlarından etkilendiğine de dikkat çeken Davutoğlu "Onun için özellikle öğrenci kardeşlerime sesleniyorum. Ne olur birbirinize sarılın, birbirinize dayanın, birbirinize gönlünüzü açın. Uyuşturucuyla mücadelede en çok güvendiğimiz kesim, farkındalığı olan şuurlu, bilinçli gençlerdir" diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülkenin istiklalini ve istikbalini etkilemesini engelleyecek şekilde uyuşturucuyla mücadele verme kararı aldıklarını, ilk günden itibaren uyuşturucuyla mücadeleyi terörle mücadeleyle eş, hatta ondan daha önemli gördüklerini söyledi.
Haber; S.KAŞKIR