Başbakan Erdoğan'ın annesi Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi Başbakan Erdoğan'ın annesinin naaşı Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Fatih Camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına siyasetin önde gelen isimlerinin yanı sıra bir çok isim katıldı. Düzce’den de AK Parti teşkilatı ile birlikte bürokratlar cenaze töreninde hazır bulundu.

Erdoğan, annesini son yolculuğuna uğurladığı sırada, üzerindeki ceketini çıkartak, eline aldığı kürekle annesinin mezarının üzerine toprak attı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla gerçekleştirilen defin sırasında, Başbakan Erdoğan, toprak attıktan sonra annesinin mezarına uzun uzun baktı.

Güvenlik gerekçesiyle keskin nişancılar da mezarlığın etrafında görev alırken, sinyal kesici cihazlar da mezarlığın belli bölümlerine yerleştirildi. Anne Erdoğan, İslam alimlerinden Süleyman Hilmi Tunahan'ın mezarının bulunduğu yere yakın bir mezara defnedildi.

Cenaze namazına; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, bakanlar, milletvekilleri, iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda tanınmış sima ve binlerce vatandaş katıldı.

Başbakan Erdoğan, Prof. Dr. Mehmet Görmez'in merhume için helallik istediği sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Erdoğan'ın gözyaşlarının damla damla düşmesi an be an görüntülendi.

Haber; R. BAL