Okulların ara tatile girmesi ile beraber okullarda etkinlik programları düzenlenmeye başladı. Bu çerçevede Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Çevre Kulübü öğrencileri “Çevre Temizliği” etkinliği düzenledi. Öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte okul bahçesi ve okul etrafındaki parklar temizlendi. Etkinliğin öğrencilere çevre temizliği bilinci oluşturmayı amaçladığı ifade edildi. Bu bilincin küçük yaşlardan itibaren yerleştirilmesi gerektiğini belirten Okul Müdürü Bahattin Yılmaz, etkinliğe katılan öğretmenlere, öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.
 



“Çevre temizliği alışkanlığını aşılamak istiyoruz”
Öncü Haber mikrofonlarına konuşan  Hamit Şerifoğlu Ortaokulu Müdürü Bahattin Yılmaz şunları söyledi:  “Ara tatili döneminde bir çok etkinliğimiz olacak. Bugün amacımız çevre temizliği ile alakalı. Çevre kulübü olarak böyle bir etkinlik yapmayı planladık. Okul bahçesi ve çevresini temizleyerek öğrencilerimize, çevre temizliği alışkanlığını aşılamak istiyoruz.

Çocuklarımıza ve ailelerine çok teşekkür ediyoruz. Tatil olmasına rağmen çocukları çevre temizlik etkinliği için gönderdiler. Çocuklarımıza genç yaşta çevre bilincini yerleştirirsek yarınlarımızın daha temiz ve daha duyarlı olmalarında fayda sağlayacaktır.

Temizlik konusunda şahsım adıma çok hassasım, temiz bir çevre için elimizden geleni yapıyoruz. Bu alışkanlığı çocuklarımıza yerleştirmeye çalışıyoruz ve bunu Düzce olarak başaracağız. Temiz çevre, sağlıklı insan, yaşanılabilir bir çevre olması için şart. Gittiğimiz oturduğumuz yerlerin temiz olmasını isteriz fakat temiz bırakırsak temiz kalır.

Ara tatilde daha birçok çalışmalarımız olacak bu konuda velilere de bilgi verildi sadece biz ve öğrenciler değil velilerinde katılımları olacak.
Öğrencilerimize, öğretmenlere ve öğrencilerimizi buraya gönderen velilere çok teşekkür ediyorum. Her şey daha güzel olacak tohumları atıyoruz yeşermesini bekliyoruz”