Ağaçların kesilmesi ve Topçu Kışlası yapımına karşı başlatılan ancak şiddet olaylarına dönen Gezi eylemlerinin bilançosu ağır...



Çıkan olaylarda çevre esnafı kadar, oraya günü birlik gelen vatandaşlarda nasibi aldı. İşte o eylem mağdurlarından biri de Düzce'den çıktı. Düzce'de giyim mağazası işleten Hakan Baş, mal almak için aracıyla gittiği Taksim'den, kiralık arabayla dönmek zorunda kaldı. Çünkü 11 Haziran'da Taksim'deki yasadışı pankartları bölgeden temizlemek isteyen polislerin yaptığı operasyon ara sokaklara yayılınca birçok işyeri ve araca hasar verildi.



Sabah saatlerinde kahvaltı yapmak için olaylardan uzak bir sokağa aracını park eden Hakan Baş, geri döndüğünde aracının hurdaya dönmüş haliyle karşılaştı.



Atılan monotof kokteylinden alev alev yanan arac ise yine olaylarda dükkanların içinde olup biteni korkuyla takip eden esnafların cep telefonları ile kaydedildi. Görüntülerde yanan araç vatandaşlar ve tomalar tarafından söndürüldü. 4 bin TL'lik malla birlikte kullanılamaz hale gelen araç, kasko sigortası kapsamına da alınamıyor. Baş ve kendisi gibi birçok mağdur geçtiğimiz günlerde başbakan Erdoğan'ın " zararı devlet ödeyecek" sözünün hayata geçmesini bekliyor.

Haber: S. KAŞKIR