Sinan Aydın Başkanlığında bugün Temmuz ayığ ilk birleşimini gerçekleştiren İl Genel Meclisi'nde önemli kararlara da imza atıldı. İl Özel İdaresi bünyesinde alınacak araçların da konuşulduğu toplantıda araç alımına karar verildi.

“Toplam maliyet 771.068 TL.”

Araç alınması konusunda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İdaremiz programında yer alan hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi, başlamış ve başlayacak yatırımların amaçlanan hedeflere kesintisiz ulaştırılması bakımından, 2009 mali yılı bütçesine ek bütçe yapılması zorunluluğu hasıl ommuştur. Bu nedenle, İller Bankası payında artış olması sebebiyle 771 bin 068 TL, ek gelir elde edilmesi beklenmektedir. Bu gelirler karşılık gösterilmek üzere Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Usulü Yönetmeliği'nin 37. maddesi gereğince, 2009 mali yılı içerisinde yatırım ve hizmete dönüşmesi için, 237 sayılı Taşıt Kanununa göre, taşıdın cinsinin, adedinin, kullanılacağı yerin T Cetveline işlenmesi suretiyle, iş makinesi alımı için gider kalemlerinin açılarak ek ödenek verilmesi düşünülmektedir.”

“Toplam 17 araç.”

Yapılan açıklamaya göre ek bütçe ile 10 adet kamyon, 2 adet kanal kazıcı, 1 adet ekskavatör, 3 adet yama silindiri, 1 adet greyder olmak üzere toplam 17 adet araç alınması kararlaştırıldı.

“İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ret cevabı”

Geçen ay gündeme gelen eski Kaymakamlık binasının İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne verilmesi konusunu da değerlendiren meclis, bu konuda olumsuz cevap verdi. Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Raporu'nda şu ifadelere yer verildi:

“Komisyonumuz 08.06.2009 tarihinde adı geçen binayı yerinde inceledi. Yapılan değerlendirme sonucunda mevcut binanın Kültür ve Sanatevi olarak kullanılmasının komisyonumuzca daha uygun ve yerinde olacağı kanaati oluşmuştur. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün ise, yeni yapılan Hükümet Konağı'nda hizmete devam etmesinin hizmetlerin aynı yerden yapılmasının sağlanması ve sürekliliğin oluşması açısından uygun olacağı belirlenmiştir.”