Karaçalı, Çalıcuma oldu
İl genel meclisinin mayıs ayı 1. Bileşiminde muhtelif işler komisyonuna havale edilen merkeze bağlı Karaçalı köyünün isminin “Çalıcuma” olarak değiştirilmesi talebi komisyon tarafından görüşülmüştü.
Komisyon Merkeze bağlı Karaçalı köyüne benzer isimli Kaynaşlı ilçesine bağlı karaçalı köyünün bulunduğu, köy halkına gelen resmi ve gayri resmi evrakların birbirine karışması ve vatandaşların adli ve resmi dairelerine karşı mağdur duruma düştükleri tespit edilerek köy isminin vatandaşlar tarafından benimsenen eski adı olan Çalıcuma olarak değiştirilmesine karar verildi.
Araçlar devir edilemiyor
Toplantıda görüşülen diğer bir konu, idareye ait araçlardı. Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, kurumların kullandığı  araçların ceza ve borçlarını il özel idaresinin ödemek zorunda kaldığını söyleyerek, bu uygulamaya bir düzenleme yapılması gerektiğini savunmuştu. Plan ve bütçe komisyonu ile köylere yönelik hizmet ve tarım komisyonunun yaptığı incelemede, bu araçların bakım ve onarımının kullanan kurumlar tarafından yapıldığı tespit edilirken, bu araçların il özel idaresine devir edilmesinin uygun olmayacağı bildirildi.
Gezi uygun bulunmadı
Mayıs ayı 5. Bileşiminde AB dış ilişkiler komisyonuna havale edilen Balkan ülkelerine il genel meclis üyeleri tarafından yapılacak inceleme gezisi , 100 bin TL ödenek gerektiği ve balkan ülkelerinde yerel yönetimlerin sistemleri  incelendiğinde benzer devlet yapısına uygun olmadığı gerekçesi ile iptal edildi.   
İl genel meclisin haziran ayı 1. Bileşiminde imar ve bayındırlık komisyonuna havale edilen 121 adat imar planına itiraz dilekçesinden 40 dilekçe meclise sunuldu. Tek tek okunan dilekçelerden 19’u reddedilirken 21 dilekçe kabul edildi.

 

Haber; S. KAŞKIR