Hindistan Maslahatgüzarı Dr. Ramesh Chadna bugün Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti. yazar İlhan Akın’ın Hindistan ile ilgili yazdığı kitap üzerine Düzce’ye gelen Dr. Ramesh Chadna, Vali Şahin’e yaptığı ziyarette Hindistan ile Türkiye arasından oluşan ekonomik bağ ile ilgili bilgiler verdi. Dr. Ramesh Chadna, Türkiye ile ekonomik bağların gün geçtikçe daha da güçlendiğini ifade ederek, Düzce’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Hindistan ile ilgili de bilgiler veren Dr. Ramesh Chadna, Hindistan’da bin 500 çeşit lehçeni olduğunu ve parlamentoda her milletvekili istediği lehçede konuşabileceğini vurguladı. daha sonra konuşan Vali Vasip Şahin, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de Hintli yatırımcıların bulunduğunu ve bunun daha da artmasını beklediklerini vurguladı.

“İlhan Beyin vesilesi ile gerçekleştirilen bu ziyaretten mutluluk duyduk. Hindistan’da güzel yerler mutlaka vardır ama Düzce de bizim için dünyanın en güzel yeri. Tabi Hindistan bizim milletimizin milletimizin hafızasında ayrı bir yere sahip. Tarih açışından önemli birlikteliklerimiz var. Bu tarihi ilişkilerimiz bugün ekonomik olarak da karşımıza çıkmaya devam ediyor. Düzce’de de Hindistan sermayesi bulunan yerler var. Geçtiğimiz günlerde Standar Profil Hintli yatırımlara geçti. Bunların devamın bekliyoruz. Ayrıca ekonominin yanında bu günü kültürel bağlar da bizi onurlandırıyor.

Daha sonra taraflar birbirlerine hediyeler verdiler.

Hindistan Maslahatgüzarı Dr. Ramesh Chadna daha sonra Belediye Başkan Vekili Özcan Demirbaş'ı ziyaret etti. Hindistan ile ilgili bilgiler veren Dr. Ramesh Chadna, Belediye Başkan Vekili Özcan Demirbaş'dan da bilgiler aldı.

Haber; R. BAL