Yarışmaya 8 ilden toplam 18 İmam Hatip Lisesi katıldı. Yarışmaya Vali Vasip Şahin, başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdür Yusuf Sezer, Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

28177

Düzce İmam Hatip Lisesi öğretmeninin Kur'an-ı Kerim okuması ile başlayan yarışmada Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hacı Osman Kılıç, gençlere dini konularda doğru bilgiler vermenin önemli olduğunu ve toplumsal konularda sağlıklı düşünmek için din eğitiminin büyük önemi olduğunu vurguladı.

Daha sonra bir konuşma yapan Düzce Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer yaptığı konuşmasında İmam Hatip Liselerinin Düzce'de eğitimin köşe taşlarından olduğunu vurguladı. Sezer, Düzce'nin daha önce birçok bölge yarışmalarına sahne olduğunu ve bu gibi yarışmaların Düzce'de yapılmasında mutluluk duyduklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından yarışmalarda puan verecek jüri üyeleri tanıtldı ve yarışmaya geçildi. Yapılan yarışmalarda katılan okullar performansları ile dikkat çekerken birinci olabilmek için kıyasıya bir mücadelenin içine girdiler.

Haber, R. BAL