Temel ve klinik uygulamaları tıp alanlarında yüksek nitelikli bilimsel araştırmaları özendirmek amacı ile 1992 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen Roche Tıp Araştırma yarışmasında Düzce üçüncü oldu.

Roch'ın, Türkiye'de hekimlerin temel ve klinik uygulamalı tıp alanlarında yaptığı özgün nitelikteki bilimsel araştırmaları özendirmek amacı ile 1992 yılından bu yana düzenlediği ve bu yıl “OSTEOPOROZ” alanında verdiği Roche Tıp Araştırma Ödülünü Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardioloji Ana Bilim Dalı Öğretim üyelerinden Doç Dr. Hakan Özhan “ Erkeklerde Anjiyografi ile gösterilmiş Koroner Arter Hastalığı ile düşük kemik kitlesi arasındaki ilişki” başlıklı araştırması ile yarışmada üçüncü oldu. Yarışmanın birinci, ikinci ve üçüncülük ödülleri Antalya'da gerçekleştirilen 3. Osteoporoz kongresi açılış gününde sahiplerine verildi.

Yapılan organizasyonla ilgili bilgi veren Özhan, “Bu başarının Düzce içinde önemi bulunmaktadır. İstanbul, Ankara gibi iller içinde Düzce'de başarı sağlayarak 3. olmuştur. Bizim projemizde kadınların daha çok etkilendiği kemik erimesi konusuyla ilgiliydi. İncelemeler yaptık ve bu konuda her hangi bir araştırmaya rastlayamadık. Biz de böyle bir araştırma yaparak yarışmaya katıldık ve başarılı olduk.” şeklinde konuştu.

Düzce'ye yarışmada üçüncülük ödülü getiren araştırmaya 7 bin 500 YTL para ödülü verildi.