Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olağan meclis toplantısına katılan Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Özkan Şahin, Küçük Mehmetler Köyü’nde 280 dönümlük araziye yapılması planlanan fakat Karayolları ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasındaki takas nedeniyle yıllardır sürüncemede kalan Teknopark İnovasyon Merkezi’nin tamamlanacağını söyledi.

Odanın meclis toplantısına katılarak Teknopark’ın faaliyetler hakkında bilgilendirme yapan Şahin, ihalesi ve yeri nedeniyle tartışılır hale gelen İnovasyon Merkezi’nin Küçük Mehmetler Köyü’ne yapılıp yapılmayacağıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya yanıt verdi.

Merkezin yapılacağını ifade eden Şahin, yaşanan süreci şöyle ifade etti:
“Kamuda ne yazık ki her şey yazıldığı gibi olmuyor. Arazi Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait iken yasa değişikliği nedeniyle karayollarına verildi. Karayolları arazi için bizden yıllık 150 bin lira kira talep etti. Yasa değişikliğinin yapıldığı dönemde biz ihaleyi yapıp kazmayı vurmuştuk. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve karayolları arasındaki takas nedeniyle arazinin üst kullanım hakkındaki süreç Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de konuya el atmasıyla 2,5 yıl sonra aşıldı.”

Teknopark Genel Müdürü Şahin, gelişme göstermek için teşviklerle ihracata önem verilmesi gerektiğini ve yapılmayanın yapılması gerektiğini ifade etti.

Toplantıda 22-23 Mayıs tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan TOBB Genel Kuruluna katılımlarla ilgili bilgiler veren Meclis Başkanı Ertan Taşlı, gerek delegelerin gerekse misafirler olarak katılım sağlayacak olanların belirtilen zamanlarda Ankara'da TOBB'da olması gerektiğini ifade etti. Genel kurula katılım için 28 kişinin yol, konaklama ve harcırah giderleri için 16 bin lira aktarım kabul edildi. Ramazan paketi için 75 bin lira bütçe ayrılması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca nisan ayı mizanı oy çokluğuyla onaylandı.