Düzce Belediyesi ,Grevana Valiliği,Katanya Üniversitesi ve Selanik Üniversiteleri arasında yürütülen ve depremden sonra geliştirilen deprem riskinin azaltılmasını amaçlayan Archimet projesi tamamlandı.18 aydır sürdürülen projenin iki gün süreli final seminerine Yunanistan ve İtalya'dan gelen uzman heyetler katıldı.

Düzce TSO salonunda düzenlenen seminere,Düzce belediye Başkanı Mehmet Keleş,Yunanistan'dan katılan Zemin Mekaniği,temel ve jeoteknik Deprem Mühendisliği Laboratuvar uzmanı Prof Kyriazis Pitilakis,Betonarme ve Yığma Yapılar laboratuvar sorumlusu Prof Andreas Kappos,Düzce Mimarlar ve Mühendisler Odası üyeleri ve Belediye İmar işleri bölüm Mühendisleri katıldı.

Proje Tanıtımını yapan Prof Kyriazs Pitilakis,tercüman vasıtasıyla yaptığı sunumunda, Yapılan çalışmaların tamamlandığını belirterek proje çalışmasının asıl amacının Düzce'de sismik hareketler nedeniyle ortaya çıkan riskin azaltılması olduğunu söyledi. Proje kapsamında 10 grup olarak çalıştıklarını belirten Pitilakis, şu anda Düzce'nin çeşitli bölgelerinde sismik hareketleri takip eden yedi cihazlarının olduğunu da belirtti.

2 gün boyunca sürecek olan ARCHİMED Projesi seminerinde, bu süre içersinde,Risk altındaki belirli binaların mevcut envanteri ve iyileştirme çalışmaları, Belirli deprem senaryoları için analiz ve kayıp tahminleri,Deprem riskinin ve kayıpların azaltılması için deprem öncesi,deprem anı ve deprem sonrası stratejileri geliştirme,Düzce'de deprem riskinin yönetimi için geliştirilen araçlar ve küresel yönetmelerin uygulanması konuları görüşülecek.

2007 Ocak ayında başlayan Archimed Projesi, Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu Tarafından destekleniyor. Projenin toplam bütçesinin 878,240 Euro olduğu öğrenildi.