Özelilke son zamanlarda arıcılık konusunda önemli çalışmalar yapan Düzce Arı Yetiştiricileri Birliği, Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde TSO Toplantı Salonu'nda 18 ilin Arı Yetişticileri Birliği Başkanlarıyla biraraya geldi. Düzce, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Bursa, Yalova, Kocaeli, Bilecik, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak, İstanbul, Bolu, Kastamonu ve Sakarya İlleri Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanları veTürkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz ile Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal’ın da katıldığı bölge toplantısında arıcılık konusunda yapılan çalışmalar, arı ve arıcılık konusunda yapılacaklar konuşuldu.

Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, arıcılığın önemine değinerek, “Arıcılık Düzce'de de önemli bir tarım sektörü haline gelmiştir. Bu nedenle bu konuda yapılması gerekenler ele alınıyor. Arıcılığın daha da gelişmesini sağlamak için bu tür bölgesel toplantılar düzenliyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin tek kadın Arıcılar Birliği Başkanı

Düzenlenen bölgesel toplantıya katılan İstanbul Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fahriye Hamulu İstanbul'da yaşadığını ama bal üretimini Düzce'deki tesislerde gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Arıcılık konusunda Düzce'nin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bu konuda Düzce Arı Yetiştiricileri Birliği önemli çalışmalara imza atmaktadır.” dedi.

Düzce Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cafer Kaba'da Düzce'de arıcılığın gelişmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını ve arıcılığın gelişmesi için çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

Arılar da sigortalanıyor.

Düzenlenen toplantı da arıcılık faaliyeti nedeniyle Türkiye'de ilk kez özel bir firma tarafından arıcılığın sigortalandığı da ifade edildi. Yapılan sigorta işlimleri sayesinde arıcılık faaliyetlerinin yaygınlaşması hedefleniyor.