Çilimli ilçesinde daha önce eşine rastlanmamış bir olay gerçekleşti. Görenler gözlerine inanamadı. Bir arı kovanında arılar kovanın içine döşenen izolasyon malzemesine Allah yazısı işlediler.

26991

Şaşkına çeviren olay, Çilimli Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Gösterit tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Yığılca Bal Arısı Ekotipi ve Ticari Ana Arı Üretimi Yapan İşletmelerden Alınan Ana Arılarla Oluşturulan Kolonilerin Bazı Davranış, Koloni Gelişimi ve Verim Özelliklerinin Batı Karadeniz Bölgesi Koşullarında Karşılaştırılması” projesi çerçevesinde üretilen bal arıları tarafından gerçekleştirildi.

26992

Kovanların içerisinin temizlenip izolasyon malzemesi yerleştirilmesi sırasında öğrenciler tarafından fark edilen yazı, görenleri hayrete düşürdü. Arıların kovanın içerisinde bulunan izolasyon malzemesine Allah yazısını bal ile işlemesi hakkında açıklamalarda bulunan Çilimli Meslek Yüksekokulu Yardımcı Doçent Doktor Ayhan Gösterit, yazıyı görünce hayretler içerisinde kaldığını ve gözlerine inanamadığını ifade etti.

26993

Arılar tarafından yazılan yazının hiç bozulmadan cam çerçeve içerisine alınacağı ve Çilimli Meslek Yüksekokulu'nda sergileneceği öğrenildi.

26994

Haber; R. BAL