Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte Ankara’daki yoğun gündemine dönen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Tem otoyolu üzerinde bulunan Highway Outlet’te mola verdi. Alışveriş merkezinde yemek yiyen Arınç, tesis hakkında bilgiler aldı ve bir süre vatandaşlarla bayramlaşarak tesisi dolaştı.

Son günlerdeki en önemli gündem maddelerinden bedelli askerlik konusunda da açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bedelli askerlik uygulamasının yılbaşına kadar netlik kazanacağını söyledi.

Arınç, “Bu konu eskiden beri hakkında en çok yorum yaptığım ve olması için gayret gösterdiğim konuların başında geliyor. Yaşanan olumlu gelişmeleri memnuniyetle izliyor ve yaşananlardan memnuniyet duyuyorum. Hükümetimiz ve konuyla ilgili yetkili arkadaşlarımız bedelli askerlik konusunda son derece yoğun bir mesai içindeler. Sanıyorum, bayram sonrası yılbaşına kalmadan bir gelişme olacak. Askerlik hizmetini o veya bu sebeple, bir şekilde yapamamış vatandaşlarımıza inşallah çok yakında müjdeli haberler vermek istiyoruz” dedi.