Düzce'de yapımı tamamlanan entegre hastanelerinin açılışları, üst düzey bürokrat ve siyasetçiler tarafından gerçekleştirilmeye devam ediliyor. 21 Şubat'ta Cumayeri-Gümüşova Entegre Hastanesi'nin açılışını gerçekleştiren Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'tan sonra bugün de Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Kaynaşlı İlçe Devlet Hastanesi'nin açılışını yapmak üzere Düzce'ye geldi. Arınç, Kaynaşlı'da Milletvekilleri Osman Çakır ve Fevai Arslan, AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, AK Parti Kaynaşlı Adayı Erol Bayraktar ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.

 

 

 

 




"Biz kazanamazsak siz kazanın"


Karşılamaya katılanlar arasında yer alan eski AK Partili şimdi Saadet Partisi Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı olan Birol Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanına giderek kendisini tanıttı. Şahin'in Saadet Partisi'nin adayı olduğunu öğrenen Arınç, "Biz kazanamazsak siz kazanın." dedi.

Kalabalık karşılamanın ardından Arınç, açılışı gerçekleştirilecek olan Kaynaşlı İlçe Devlet Hastanesi'ne geçti. Buradaki programda, Vali Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Garnizon Komutanı Kıdemlı Albay Ramazan Akça ve diğer protokol üyeleri de hazır bulundu.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program konuşmalarla devam etti.
İlk olarak kürsüye çıkan Halk Sağlığı Müdür Rıfat Poyraz Düzce'deki sağlık çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Ardından Düzce milletvekilleri adına Osman Çakır bir konuşma yaptı. Çakır, sağlık adına önemli hizmetler yapan bir hükümetin temsilcisi olmaktan gurur duyduğunu vurguladı.


Vali Ali İhsan Su ise Düzce'ye son 11 yılda yapılan yatırımlarla çok önemli hizmetlerin yerine getirildiğini belirterek, "Hizmetlerin her gün kapasitesi ve çeşitliliği artıyor. Sağlık alanında en güzel hizmeti vermek adına her türlü çalışmayı yürütüyoruz." dedi.


İnsan sıhhati her şeyden kıymetli

Vali Su'nun ardından kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılışa katılanlar "Hoşgeldiniz" diyerek konuşmasına başladı. İnsan sıhhatinin her şeyden kıymetli olduğunu vurgulayan Arınç, "İnsan neresi ağrıyorsa canı oradadır. Hiçbir şeyi gözden çıkaramayız ancak sağlık söz konusu olduğunda her şeyi veririz, borçlanırız, köle gibi çalışırız yeter ki sağlığımız yerine gelsin. Kıymetini bilmediğimiz 5 şeyden birisi de aslında sağlıktır." dedi.

Sağlık hizmetlerine yılda 70 kat trilyon para harcıyoruz

AK Parti'nin iktidara gelmesi ile sağlık alanında devrim niteliğinde hizmetler yapıldığını vurgulayan Arınç, "Sizin sağlık hizmetleriniz için yılda 70 kat trilyon para harcıyoruz ve diyorki Başbakanımız "Helali hoş olsun. Yeter ki halkım memnun olsun. O bir nefes sıhhati doya doya yudumlasın." dedi.

 



Sağlıkta yapılan hizmetler dolayısıyla hükümet olarak çok dua aldıklarını belirten Arınç'ın "Bu yüzden dimdik ayakta duruyoruz. Bizi sizin dualarınız ayakta tutuyor." sözleri büyük alkış aldı.


Kaynaşlı'nın köyler dahil edilmeden 10 bin nüfuslu bir ilçe olduğunu hatırlatarak konuşmasına devam eden Arınç, "Düzce yakın... Başka yerler de yakın... Ama hükümetimiz buraya da bir hastane yaptı. Evinizden çıkıp hastanemize geleceksiniz. Ne kadar güzel bir bina, ne kadar güzel imkanları var. İnşallah biz hizmet ettikçe, size hizmetkarlık yaptıkça başta sağlık olmak üzere bir çok alanda ihtiyaçları karşılamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

"Önümüz mahalli seçimler" diyerek konuşmasını sürdüren Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada pek çok partili arkadaşlar da görülüyor. Bir resmi törendir ama seçime gittiğimiz bir dönemde bu kadarı da hepimiz hoş göreceğiz. İnşallah sağlık hizmetleri ne kadar mükemmelse Kaynaşlı'mızın belediye hizmetleri de bu kadar mükemmel olacak. Arkadaşlarımız bütün gayretleri ile size hizmet için çalışacak. İnşallah çok yakından tanıdığım Erol kardeşimiz (AK Parti Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı Erol Bayraktar) ile de bir bayrak değişimi, bir görev değişimi yaşayacağız. Şimdiden hastanemiz hayırlı olsun."

Korumalar etten duvar ördü


Konuşmasının ardından hastanenin açılış kurdelasını kesen Arınç, AK Parti'nin Kaynaşlı Şimşir Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışını yapmak üzere aracına yöneldi. Korumaların adeta etten duvar ördüğü Başbakan Yardımcısı Arınç'ın aracına gidene kadar yolu zaman zaman bazı vatandaşlar tarafından kesildi ve sevgi gösterisinde bulunuldu.



Kaşıkoğlu'ndan sert söylemler

Seçim bürosu açılışında ise AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun AK Parti'den ayrılarak başka partiden aday gösterilen isimler üzerinden yaptığı sert söylemleri dikkat çekti. 30 Mart'ta Başbakan Erdoğan sevdasını sandıkları patlatarak gösterecekleri belirtti.



Kaşıkoğlu, "Burada bazı arkadaşlarımız, evvelce birlikte çalıştğımız arkadaşlarımız "Biz de AK Partili'yiz, biz de seçildiğimizde AK Parti'ye geçeceğiz" diyorlarsa da buradan özellikle şunu ifade etmek isterim. Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucusu olduğu partinin karşısında bir başka partiden siyasi aday olarak çıkıp "Ben kazandığımda tekrar AK Parti'ye geçerim" diyenler açıkça yalan söylemektedir. Bunun gerçekle yakından uzaktan alakası yoktur. Bu trenden inen, AK Parti'nin başarısını aşağılara çekmeye çalışan lara fırsat verilmemesini istiyorum" dedi.



AK Parti Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı Erol Bayraktar ise konuşmasında Kaynaşlı'yı kimsenin ötelemesine izin vermeden aydınlık yarınlara taşıyacaklarını belirtti.



Bizim Kaynaşlı'da bir tek adayımız var



Saadet Partisi Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı eski AK Partili Birol Şahin'i kastedederek başka partiden aday gösterilen eski AK Partili isimleri eleştiren İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun söylemlerine ilişkin de konuşan Arınç, "Bir başka partiden aday gösterilen birisinin "Ben seçilirsem AK Parti'ye geçeceğim" sözleri halkı etkilemek için kullanılabiliyor. Bu doğru değil. Bizim Kaynaşlı'da bir tek adayımız var Erol Bayraktar. O kazanacak." diye konuştu.



Kötülerle kazanmaktansa iyilerle kaybetmeyi tercih ederiz



Saadet Parti Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı Birol Şahin'in "Ben kazanırsam tekrar AK Parti'ye geçerim" şeklinde sağda-solda konuşmaları yaptığını öğrendiğini belirten Arınç, "Bu hiç önemli değil. Ama bizim bir prensibimiz var. Bu prensibimizde AK Parti'den bir vesile ile ayrılmış olanı başka partide siyaset yapan bir insanı biz kesinlikle partimize kabul etmiyoruz. Biz iyilerle kazanmak isteriz ancak kaybedeceksek de iyilerle kaybetmek isteriz. Kötülerle kazanmaktansa iyilerle kaybetmeyi tercih ederiz." dedi. Arınç'ın bu sözleri yine açılışa katılanlardan büyük alkış aldı.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Kurdelayı kestikten sonra Arınç'a yöresel ürünlerin yeraldığı hediye sepeti takdim edildi.

 

Haber;C.Üstüner