AK Parti'nin kurucularından, TBMM başkanlığından hükümet sözcülüğüne devletin üst kademelerinde görev yapan Bülent Arınç eşinin bir yakınının düğününe katılmak üzere Düzce'ye geldi. Düğün öncesi dinlendiği otelde Öncü Haber ekibine özel açıklamalarda bulunan Arınç, “Düzce’mize hayırlı bir iş için geldik.” dedi ve eşinin akrabalarından birinin düğün merasimi için Düzce'de bulunduklarını söyledi.

CUMHURBAŞKANIMIZ GÜZEL BİR KONUŞMA YAPTI”

26. Yasama Yılı'nın başlamasını değerlendiren Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle konuştu: “Bugün (1 Ekim) Türkiye için çok önemli bir gün. 26. Yasama Yılı'nın ikinci dönemi başladı ben de takip ettim. Cumhurbaşkanımız anayasa gereğince bu açılışta bir konuşma yaptı. Konuşmasında hem Türkiye içi hem Türkiye dışı politikamızla ilgili özelikle güneyimizde cereyan eden olayları yorumlayan güzel bir konuşma yaptı. Yasama yılları 1 Ekim'de başlar. Ben AK Parti’nin ilk meclis başkanıyım. 5 yıl meclis başkanlığı yaptım bu büyük bir şeref.”

ANAYASA '4 AYI GEÇMEMEK ÜZERE UZATILABİLİR' DİYOR”

15 Temmuz akşamı FETÖ/PDY Terör Örgütü üyelerince kalkışılan ancak amacına ulaşamayan darbe girişimine yönelik ise Arınç, şu yorumda bulundu: “Türkiye, 15 Temmuz’da büyük bir felaket yaşadı. Bu felaketten de sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, kahramanlığıyla, milletimizin cesareti ve kahramanlığıyla kurtulduk. Darbe girişimi başarısız kaldı. Darbeyi yapanlar hem yargı önünde hesap verecekler hem de Türkiye böyle bir delilikle karşılaşmayacak. Arkasından 3 aylığına OHAL ilan edildi. Geçtiğimiz günlerde Milli Güvenlik Kurulu'nda bunun uzatılabilme kararı alındı. Eminim ki önümüzdeki günlerde 1. defa uzatılacak. Anayasa '4 ayı geçmemek üzere uzatılabilir' diyor.”

BİZ HİÇBİR ZAMAN OHAL’DEN MEMNUN DEĞİLİZ”

“Ben şundan eminim” diyerek konuşmasını sürdüren Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “AK Parti iktidarları 2002 sonunda göreve ilk geldiğinde 15 yıl sürmüş olan OHAL’i kaldırmıştı. Dolayısıyla biz hiçbir zaman OHAL’den memnun değiliz. Zorunluluktan doğan bir hadise şüphesiz. Tedbirler alınması gerekiyor. Bir defa OHAL süresince çıkarılan kararnamelerin mecliste görüşülmesi gerekecek. Birincisine bugünlerde başlanabilir. Meclis kabul ettikten sonra da onlar yasal meşrutiyet kazanmış olacak. Meclisin ilk işi bu olacak.” diye konuştu.

SEÇİMLERİN BİRBİRİNDEN AYRILMASI DÜŞÜNÜLÜYOR”

Yeni anayasa çalışmaları ve 2019 yılında art arda yaşanacak seçimlere yönelik ise şöyle konuştu: “Yeni anayasa çalışmaları konusunda HDP’nin dışarıda kaldığı üç partinin beraberliği ile bir komisyon kurulmuştu. Onlar sanıyorum '7-8 maddede anlaşabiliriz' dedi. Belki yine bu yıl meclis çalışmaları içerisinde 2019'da üst üstte yapılması gereken seçimlerin birbirinden ayrılması zannediyorum ki düşünülüyor. Gündeme gelebilir. Acaba mali seçimler 1 yıl önceye alınabilir mi milletvekilleri süresi 5 yıla çıkabilir mi bunları da önümüzdeki günlerde göreceğiz.”

TÜRKİYE, BÜYÜK BİR İNSİYATİF KAZANDI”

Suriye'de DAEŞ'e karşı devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'na da değinen Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şu ifadeleri kullandı: “Suriye’de işler çok daha zorlaştı. Artık Türk askeri de tanklarıyla, toplarıyla belirli bir kilometre 400-500 kilometre kare civarında bir araziye hükmediyor. Çok büyük başarılar kazandı orada. Özgür Suriye ordusuyla TSK işbirliği ile Türkiye, büyük bir insiyatif kazandı. Oradaki gelişmeleri meclis takip edecek. Belki de şu anda tezkerenin bir yıl daha uzatılması söz konusu. Şunu söylemek lazım; meclisi yoğun bir gündem bekliyor.”

BÜYÜK BİR BERABERLİK MEYDANA GELDİ”

15 Temmuz sürecinden sonra siyasette oluşan ılımlı hava ve Yenikapı Ruhu için de konuşan Arınç, “15 Temmuz’dan sonra hemen hemen bütün partiler darbeye karşı çıktığı için, Yenikapı’ya da Bahçeli ve Kılıçdaroğlu katıldığı için iktidarla muhalefet arasında Türkiye’nin temel konularını büyük bir beraberlik meydana geldi.” dedi.

AK PARTİ’NİN TEŞEKKÜRÜ: BAKAN FARUK ÖZLÜ”

Yerele ilişkin de değerlendirmeler yapan ve Düzceli bir milletvekilinin bakanlık görevine getirilmesine ilişkin görüşlerini aktaran Arınç, şunları söyledi: “Düzce, AK Parti açısından çok büyük bir başarının sahibi... Son haziran ve kasım seçimlerinde yüzde 70'in üzerinde bir oyla 3 milletvekilinin tamamını aldı. Bu yüzden Düzce’ye hem AK Parti’nin hem de milletimizin çok büyük bir teşekkür borcu var. O teşekkürlerden birisi yerine geldi. Milletvekillerimizden Faruk Özlü, bakan oldu. Bu da Düzce’nin ne kadar takdir edildiğinin bir işaretidir.”

ÇOK MİLLETVEKİLİ ÇIKARMIŞ OLAN İLLERE MUTLAKA BİR BAKANLIK VERİLİR”

“İlden bakan çıkması fevkalade önemli” diyen Arınç, şöyle devam etti: “Ben 7 sene başbakan yardımcılığı yaptım. Şudur asıl olan, çok milletvekili çıkarmış olan illere mutlaka bir bakanlık verilir. Ama unutmayalım AK Parti’nin şuanda 340-330 civarında milletvekili var ama 25 tane bakanı var. Her ile bakan vermek mümkün değil. Çok yüksek oranla oy almış bir il varsa oradan da mutlaka bir bakan olması gerekir. Sayın Davutoğlu döneminde Kahramanmaraş'a bakanlık verildi. Kişilik, önemli partinin başarısı önemli çok sayıda milletvekili ile temsil edilen illere de bakanlık vermek gerekir.”

DÜZCE İÇİN BU KAYMAKLI BAKLAVA BUNDAN İYİSİ CAN SAĞLIĞI”

Son olarak bir ilden bakan çıkmasının önemine ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün Düzce'ye katacaklarına ilişkin konuşan Arınç, sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Bakanlar şüphesiz yatırımlar konusunda bütün Türkiye’yi temsil ediyor. Ama kendi ilinin potansiyelini daha fazla bilir. Düzce milletvekili doğrudan bakarsanız Bayburt, Gümüşhane’nin, Trabzon’un ihtiyaçlarını bilmeyebilir ama Düzce’in milletvekilleri Düzce’yi bilen insanlardır. Burada tarım mı daha önemlidir, sanayi mi acaba sanayi var da yetersiz mi, nitelikli sanayi mi gelmesi gerekir, savunma sanayi mi gelsin, uçak sanayi mi gelsin? Bunları Faruk Bey bizden çok daha iyi bilir. O konularda çalışacaktır. Nereye giderse gitsin Düzce milletvekili sayın bakanımız diye çağrılacaktır. Düzce için bu kaymaklı baklava bundan iyisi can sağlığı.”