Dün akşam 4. Düzenlenen sanayi platformu Düzce Cam fabrikasında yapıldı. Yapılan toplantıya Vali Vasip Şahin, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, kurum müdürleri, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, sanayiciler ve oda başkanları katıldı.  Verilen yemeğin ardından Düzce Cam fabrikasının üretim tesisleri gezildi. Vali Vasip Şahin, fabrikanın işleyişi ile ilgili fabrika yöneticilerinden bilgiler aldı. Farikadaki çalışmaları yerinde gören Vali Şahin ve katılımcılar yaptıkları çalışmalardan dolayı Düzce Cam fabrikasına teşekkür etti. Fabrika içerisindeki gezinin ardından toplantıya geçildi. Toplantıda konuşan Vali Vasip Şahin, en büyük korkusunun bu faaliyetin bir süre sona bitmesi olduğunu fakat bu korkusunun aksine toplantıların daha fazla katılımla gerçekleştiğini belirtti.
 
Şahin, “Bizim en büyük korkumuz genelde bu tür faaliyetlere büyük bir iştirakla başlanır ama sonu azalarak gider ve kısa bir süre sonra da artık yapılamaz hale gelir. Burada tam tersi oldu ve her toplantıda arkadaşlarımız daha fazla oluyor. Bu nedenle teşekkür ediyorum. Ve cesaretimizin arttığını söylemek istiyorum. Bu toplantı sadece sohbet ve istişare toplantıları. Burada herhangi bir konuda sizleri sıkıntıya düşürecek talepler ve tekliflerde bulunmama sözümüz var. bu platformda sadece istişare ve bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Bunun neticesinde de dostluklarımız artıyor. Bir sinerji oluşuyor. Düzce bu sinerji ve tesislerin gelişimi ile Türkiye ve bölge ekonomisini geliştirmiş oluyor. Amacımız da bu zaten. Sanayiciler ve yöneticiler olarak bu ülkenin insanlarının daha müreffeh yarınlarda iyi yaşaması.” Dedi.
 
Vali Şahin’in ardından konuşan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük,  “Çok istihdam sağlamanız için de bize ne görev düşüyorsa bunu sağlamaya hazırız. Amacımız Düzce’nin protokolle birlikte bir araya gelerek sorunlarınızı dile getirmeniz.” Dedi.
 
Büyük, “Bizim amacımız sanayicinin Düzce’de huzurlu üretim yapması ve çok para kazanması, vergilerini ödemesi, ihracat yaparak ülkeye döviz kazandırması. Çok istihdam sağlamanız için de bize ne görev düşüyorsa bunu sağlamaya hazırız. Amacımız Düzce’nin protokolle birlikte bir araya gelerek sorunlarınızı dile getirmeniz. Gündelik hayatta karşı karşıya geliyoruz bazı sorunlarınızı bize aktarıyorsunuz, hazır Düzce’yi yönetenler buradayken sorunlarınızı dile getirmenin bir sakıncası yoktur. “ Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” lafı aklıma geliyor. Hep birlikte olduğumuz sürece yapamayacağımız şey yoktur.” İfadelerini kullandı.

Büyük’ün konuşmasının ardından Düzce Cam ile ilgili sunum yapıldı ve program sona erdi.

Haber; R. BAL