Düzce Belediyesi tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) projesi kapsamında Konuralp 40 basamaklar önünde geçtiğimiz Kasım ayında yapımına başlanan ‘Arkeopark’ın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansından (MARKA) hibe alan Doğu Marmara Antik Kent Projesi kapsamında oluşturulan Arkeopark için Konuralp’ten çıkarılan eserlerden Konuralp Bey, Osman Gazi ve Osmanlı kadın heykeli 2 bin metrekare alanda yerlerini aldı. Dinlenme alanları ve yürüyüş parkurlarının bulunduğu Arkeopark’ın bölgeden çıkarılan tarihi eserler için sergi alanı olması hedefleniyor.



Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından yapılan kurdele kesimiyle hizmete açılan parktaki eserleri davetliler eserleri inceledi.
Açılışın ardından değerlendirmede bulunan Başkan Keleş Konuralp’in tarihi bir hazine olduğunu söyledi.

Konuralp’i turizmi kazandırmak için çalıştıklarını belirten Keleş, “şuanda uygulamaya koyduğumuz 10’un üzerinde proje var. ‘Konuralp Dünya Destinasyonu Oluyor’ Projesi kapsamında burada Arkeopark yaptık.” dedi.

Düzce Belediyesi olarak Konuralp’te yaptıkları turizm çalışmalarını aktaran Keleş, “Amacımız en kısa zamanda Konuralp’i Dünya turizmine açmaktır. Konuralp halkının da bu konuda çok ciddi desteğini görüyoruz. Burada arkeopark oluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu. Bölgeden çıkan tarihi eserleri korumak için büyük bir müzeye ihtiyaç duyduklarını dile getiren Keleş, Düzce Belediyesi olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.