Bilindiği gibi dört yıla yakın bir süredir Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı'nı çirkin iftiralarla yıpratan ve Vakfın iktisadi işletmesinin hesaplarının incelenmesine kadar uzanan baskı dolu yazıları ile hem vakfın saygın üyelerini zan altında bırakan hem de vakfın tek gelir kaynağının kapatılması için elinden geleni yapan Mustafa Armutçu, Vakfın başına eski patronu Ender Çakar'ın babası olan Veysel Çakar'ın geçmesinin ardından, daha önce zan altında bıraktığı bir kısım üyelere, gelen baskılar üzerine dürüst, namuslu, ahlaklı ve tüyü bitmemiş yetim hakkını korumakta titiz bir anlayışta ve kişilikteki insanlardır diyerek jest yapmaya başladı. Kendisi ve vakıf hakkında yazdığı yazıların da görüşüleceği vakıf toplantısı öncesinde daha önce hakaretler yağdırdığı vakıf üyeleri hakkında şimdi jest yapması kendisinin nasıl bir oyun içine girdiğini açıkça ortaya koydu.

Armutçu Yazdığı isimlerin dışında kalan Vakıf Üyesi iş adamlarını da zan altında bırakarak hakaret etmekten de geri kalmadı.

Armutçu, karalamaktan çekinmediği vakıf ile ilgili Vakıf Başkanlığına getirilen Veysel Çakar ile vakıf üyeleri Av. Ali Dilber ile DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı'yı yükselenlerde göstererek Vakıf başkanı ve üyelerini kendine çekmeye çalışmaktadır.



12 Eylül’de yani bugün yapılacak Vakıf toplantısında Armutçu ile ilgili önemli kararlar alınması bekleniyor. Vakfın itibarını zedeleyen, vakıf yöneticilerini beceriksizlikle suçlayan Pusula Gazetesi sahibi Mustafa Armutçu bakalım bugün Vakıf yöneticilerini etkisi altına alarak kendisi hakkında açılması düşünülen dava, savcılığa suç duyurusu ya da şikâyet gibi konuları yağcılıkla engelleyebilecek mi?

Haber; Ü. ÇETİN