Yapımına başlandığı günden bu yana üzerindeki tartışmalar ve sorunlar bir türlü sona ermeyen Metek Köyü konutlarında, inşaat aşamasında son aşamaya gelen konutların yapımı için arsa veren vatandaşlarla ilgili sıkıntılar sürüyor,

Düzce Belediyesi tarafından talep örgütlenmesi ve arsa temini gerçekleştirilen, Başkakanlık Toplu Konut İdaresi'nin de inşaat çalışmalarını ve konutların satışını üstlendiği Metek Köyü konutlarında, arsa sahiplerinin alacakları sorunu bir türlü çözülemedi.

Vatandaşların bir kısmının paralarını hala alamadıkları bildirilirken, daire karşılığı anlaşan vatandaşlar da kendilerine sunulan dairelerden hoşnut olmadılar. En baştan daire alacağını beyan eden vatandaşların anlaşma yaparken dairelerini kendilerinin seçeceği sözü verilmesine karşılık, daha sonra bu daireler verilirken kura çekme yöntemi kullanıldığı, bunun da istediği daireleri alamayan arsa sahipleri arasında şikayetlere neden olduğu belirtildi.

Alacaklarını para olarak almak isteyenlerin bir kısmı paralarını alırken, ödenecek tutar üzerinden daha önce hesapta olmayan kesintiler yapıldığı iddia edildi. Aradan geçen bir buçuk yıla rağmen paralarını alamayan arsa sahiplerinin sürekli olarak belediyeye gidip geldikleri, bu süreçte bazı kişilerin de alacaklarını almayı başardığı ifade ediliyor.

Alacaklıların başka bir endişesi ise anlaşmaların yazılı olarak yapılmamış olması... Devir işlemlerinin yazılı belge olmaksızın yapılması, alacaklıların zor durumda kalmasına yol açıyor. Devrettiği arsanın büyüklüğü nedeniyle oldukça büyük miktarda alacağı olan arsa sahipleri da bulunduğu, bu kişilerin arsasını devrettiği için pişmanlıklarını giderek daha fazla dile getirdikleri de belirtiliyor.

Bilindiği gibi, konu zaman zaman kamuoyu gündemine gelmiş, konu ile ilgili sorulara cevap veren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediyenin arsa bedelini Toplu Konut İdaresi'nden tahsil edememelerine rağmen, arsa sahiplerine önemli ölçüde ödeme yaptıklarını söylemiş, ancak alacakların tamamının ödenmediğini de doğrulamıştı. Alacaklıların parasının tamamının ödenmemesini değerlendiren Keleş, TOKİ'nin son dönemde girdiği ekonomik sorunlar nedeniyle arsa karşılığında belediyeye ödemesi gereken parayı ödeyemediğini söylemişti.