Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Ak parti İl Başkan adayı olarak Hikmet Keskin’in seçilmesi, gençlerin üzerine kara bulut gibi çöken uyuşturucu belası ve TOKİ İnşaatlarında Düzce’nin yaşadığı talihsizliklerle ilgili özel açıklamalarda bulundu.

 

GENEL BAŞKANIN TAKDİRİ!

 

Arslan, öncelikle Keskin’in İl Başkan Adaylığını değerlendirdi. “Genel başkanımızın takdiridir, saygı duymalıyız” diyen Arslan, istişareler sonucu Keskin’in Düzce’yi kucaklayacak bir yönetim çıkaracağını belirtti. Düzce’de de kullanımın arttığı uyuşturucu ile ilgili olarak Milletvekili Arslan, böyle giderse gelecek nesil ile ilgili karamsar olduğunu söyledi. Arslan, bu konuda meclisin bir kanun hazırlığı içinde olduğu bilgisini de verdi.

 


GENÇLİK KARARIYOR

 


Arslan,” Valimiz ve emniyetimiz takipte… parlamento olarak birkaç madde ile kanun yapılacağını düşünüyorum. Böyle bir çalışma var. Satana alana katı kanunlar gelecek. Ancak burada ailelere büyük görevler düşüyor. Bu çocuklar hepimizin çocuğu. Gidişat çok kötü. Daha fazla yayılırsa gençliğin geleceği kararıyor gibi kara bir tablo çizebilirim.” diye konuştu. TOKİ İnşaatlarındaki müteahhit sorunu ile ilgili de düşüncelerini paylaştı. Bu konuda muhalefetin “yandaş müteahhitlerden kaynaklanıyor” yorumunu çok yanlış bir yaklaşım olarak değerlendiren Arslan, kamu ihale kanunlarına dikkat çekti ve değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Arslan, bu konuda iktidarı suçlayan muhalefetin de kanunun değiştirilmesini engellediğini söyledi.

 


HÜKÜMET PARASIYLA REZİL OLUYOR

 


Arslan, “ TOKİ, Kamu ihale kanunlarına tabi bir kurum. Kanun gereği en düşük teklifi veren müteahhitte vermek zorunda. Burada biz “kanun değirilsin” dediğimizde muhalefet ayağa kalkıyor. Ama faturayı bize yazıyorlar. Gününü kurtarmak için ihaleyi alan müteahhitler var. Yapacağım zannedip alıyorlar, sonra yapamıyorlar. Bu sadece Düzce’de değil, Türkiye’de böyle maalesef. Kamu ihale kanunları yeniden gözden geçirilmeli.” Hükümet parasıyla rezil oluyor.”dedi.

Haber; S.KAŞKIR