6 Ağustos 2012 tarihli makam oluru ile Düzce Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun, Düzce Açık Ceza İnfaz Kurumu olarak faaliyetini sürdürmesine karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde, Düzce B Tipi Kapalı Cezaevinde kalan 18 hükümlü, 75 tutuklu toplam 93 Hükümlü ve Tutuklu’nun Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakilleri yapıldı.

Hükümlü ve Tutukluların mevzuatta belirlenen aile ve yakınları ile Ramazan Bayramı, haftalık ve aylık açık ve kapalı görüşlerin sevk edildikleri Ceza İnfaz Kurumunda yapılacak.

Bundan sonra tutuklanacak olan ya da hükmün infazı için Ceza İnfaz Kurumuna alınması gerekenlerin de Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledilecek.

Açık Ceza İnfaz Kurumuna tabi hükümlülerin infazının Düzce Açık Ceza İnfaz Kurumunda yapılacağı bildirilirken, Düzce Cumhuriyet başsavcısı Ramazan Solmaz, Çilimli cezaevi ile ilgili olarak da bilgi verdi.

Solmaz, “ Düzce ili Çilimli ilçesindeki T Tipi Ceza İnfaz Kurumu ihalesi sonuçlandı. Sözleşme imzalanmasının akabinde yer teslimi yapılacak ve 1000 Hükümlü/ Tutuklu kapalı ve 220 hükümlü açık statüsünde olacak. Ceza İnfaz Kurumlarının 2014 yılı içerisinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

HABER:H.İŞCAN