D-100 Karayolu üzerindeki Düzce Hali arkasında bulunan Araç Muayene İstasyonu, muayeneye gelen araçların oluşturduğu araç kuyruklarıyla adından söz ettiriyordu. Araç kuyruklarında bekleyen vatandaşlarda duydukları tepkiyi dile getirerek bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini söylüyordu. D-655 Karayolu üzerinde kurulan özel Tüvturk Araç Muayene İstasyonları sayesinde oluşan araç kuyruklarının önüne geçilmesi planlanıyor. Bugün hizmete giren istasyonda araçlar tepeden tırnağa incelemeden geçirilirken gerekli ölçümlerde yapılıyor.

Serviste yapılan hizmetler hakkında bilgi veren İstasyon Amiri Bülent Eryakalı, muayene için gelen araçlar için ilk olarak sürücülerden belgelerinin alındığı ve belgelerin kontrol edildiğini söyledi. Eryakalı, “Evrakları kayıt işleminin ardından araçları genel muayeneden geçiriyoruz. Burada fren tertibatı, direksiyon sistemi, görüş şartları, aydınlatma sistemi, aks, jant, lastik, süspansiyon sistemi, şaşe ve şaşe bağlantı parçaları gibi aracın her türlü parçalarını denetimden geçiriyoruz. Gerekli aşamalar tamamlandıktan sonra eğer araç üzerinde bir eksiklik olmazsa muayene tamamlanıyor. Eğer araç gerekli kriterlere uymazsa da bir ay süre vererek aracı yeniden muayeneden geçiriyoruz.” şeklinde konuştu. Eryakalı, gezici araç muayene istasyonu sayesinde ilçelere giderek buralarda araç muayeneleri yapabildiklerini de sözlerine ekledi.

Araç muayene istasyonu pazar günü hariç diğer günler açıkken istasyonda muayene ücretleri ise otobüs, kamyon, çekici ve tanker için 147.50 YTL, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklar için 110.90 YTL, traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet için ise 57.80 YTL olarak alınıyor.