Trafik kazalarının ve can kayıplarının önüne geçmek için yapılan üst geçitlerin kullanılmaması nedeni ile üst geçitlerin bulundukları yerlere tel örgüler çekilmeye başlanmıştı. Ancak vatandaşın büyük kesiminde üst geçit kullanma alışkanlığının olmadığı bilinirken tel örgülerin son dönemdeki ölümlü ve yaralanmalı kazalar sonrası çekilmesi 'geç kalındı' yorumlarını da beraberinde getirdi.

Bugüne kadar bir çok kazanın meydana geldiği ve çok canların yandığı D-100 üzerinde yapılan üst geçitlerin kullanılması için üst geçitlerin bulunduğu orta refüjlere tel örgü çekilerek üst geçitlerin kullanılması zorunlu hale getirilmeye çalışılıyor.

Bu uygulama D-655 Karayolu üzerinde bulunan üst geçitte de uygulanmaya başladı. bilindiği gibi her Salı Hamidiye Mahallesi’ne kurulan semt pazarı dolayısı ile D-655 Karayolunda vatandaşlar yolun karşısına geçmek için üst geçidi kullanmak yerine yoldan geçmeyi tercih ediyordu. Bu da büyük tehlikeleri hatta kazaları beraberinde getiriyordu.

Karayolları bunun önüne geçebilmek için D-100 üzerinde başlattığı tel örgü uygulamasını burada da başlattı. Üst geçide yaklaşık 100 metre uzaklığa kadar olan kısma kadar konulacak tel örgülerde çalışmalar devam ediyor. Orta refüje konulacak olan tel örgülerle vatandaşların yolun karşına geçmek için üst geçidi kullanması sağlanacak.

Vatandaşların büyük kesiminde üst geçit kullanma alışkanlığının olmadığı zaman zaman yapılan haberlerle de gözler önüne serilirken tel örgü uygulamasının artık mecburiyete dönüştüğünün de kanıtı niteliğini taşıyordu. Bu nedenle halkı üst geçitlere yönlendirecek bu uygulama geç de olsa başladı.

Haber; R. BAL