Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kanunu gereği imar planı olmadığı için köylere doğalgaz verilemiyor. İmar planı olmayan hiçbir yere Dergaz doğalgazı getiremiyor. Bu sıkıntının uzun süredir aşılması beklenedursun Düzce’nin birçok köyünde kapının önünden geçen doğalgaz hattına karşılık hizmet alamamak vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Köylerden ‘doğalgaz istiyoruz’ sesleri
Geçtiğimiz günlerde Konuralp Mahallesi sınırında bulunan Beçi Köyü sakinleri, yanı başlarındaki mahalle doğalgaz kullanırken, kendilerinin yararlanamıyor olmasından dert yanmıştı. Köy sınırları içerisinde yeni yapılan öğrenci yurdu nedeniyle evlerinin önünden doğalgaz hattı geçtiğini ancak kanun gereği evlerine doğalgaz bağlatamadıklarından dert yanan köylüler, çözüm için yetkilileri göreve davet etmişti.




Mahalleli kullanıyor, sınırdaki köylere yok

Benzer bir tepki bu kez Ağa Mahallesi’nin yanı başındaki Otluoğlu Köyü sakinlerinden geldi.
Merkeze bağlı Otluoğlu Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, birkaç yüz metre ilerideki ev doğalgaz kullanırken, köy oldukları için bu hizmetin verilememesine isyan etti. 

“Doğalgaz için imza topladık”
Köy sakinlerinden Kadir Baran Öncü mikrofonuna yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
“Bugüne kadar yol çalışmaları olsun alt yapı çalışmaları olsun, biz burada oturan hane sahipleri olarak cebimizden para harcadık. Otluoğlu köyü olarak doğalgaz talebi ile ilgili olarak da imza topladık. Ben muhtara gidiyorum, “Ben gerekli yazıları yazdım bekliyorum“ diyor, özel idare ile belediye  ilgilenmiyor.”





“Doğalgazımızı istiyoruz”

Bir başka köy sakini Abdurrahman Yılmaz ise şunları kaydetti:
“Biz doğalgazımızı istiyoruz, yolumuzun asfaltlanmasını istiyoruz. Çocuklarımızın suya ve çamura bulaşmadan gidip gelmesini istiyoruz.”
Köy sakinlerinden Cihan Yılmaz da bir an evvel doğalgaz ile ilgili problemin çözülerek, evlerine doğalgaz hattının çekilmesini istediklerini belirtti.




“Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz”

Nurdan Baran da önce sokaklarına doğalgaz hattının çekilmesini ardından yollarının asfaltlanmasını talep etti.
Baran, “Bütün alt yapı çalışmaları ve elektrik hizmetlerinden yararlanırken bizim yolun karşı tarafında doğalgaz var bize doğalgaz neden verilmiyor. Öyle masa başında oturmakla bu işler olmuyor. Buraya gelip görsünler. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” dedi.





Özel İdare çalışmalara başladı

Öte yandan geçtiğimiz aylarda Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’e özel değerlendirmelerde bulunan Düzce İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, Özel İdare olarak köylere yönelik imar çalışmalarına başladıklarını açıklayarak şunları kaydetmişti: “Doğalgazla ilgili köylerimize imar planı getirilmesi gerekiyor. İmar planı olmayan hiçbir yere Dergaz doğalgazı getirmiyor.
O yüzden bizim en büyük çalışmamız şuan büyük köylerimizde başladı. Aydınpınar Köyü’nde bir imar çalışmamız var. İnşallah imar çalışmalarımızı bitirdiğimizde “Tamam artık köylere doğalgaz veriliyor” dendiğinde doğalgazı götürebileceğimiz köylerimizi hazır hale getireceğiz. Alt yapıyı hazırlıyoruz onay aldığımızda her an doğalgazımız ve kanalizasyonumuz tamam olmuş olacak. Doğalgazı inşallah tüm köylerimize getirmeye çalışacağız.”