Korkmaz, Meteoroloji tarafından sellerin erken uyarı sistemiyle 5-6 saat önceden bilinmesinin mümkün olacağını söyleyerek “affet konsunda herkesin sorumluğu var ve topu başkasına atma şansı yok” dedi.
4 yılda bir yapılan ve ikincisi Afyonkarahisar'da Pazartesi günü başlayıp Çarşamba günü sona eren taşkın ve sel afetleri ile ilgili sempozuyma Düzce ilinden katılan Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz üç gün boyunca sabah 8 akşam 17 arasında adeta öğrenci gibi ders gördük ve çok yaralı bir çalışma oldu dedi. Üst düzey bürokrat, belediye başkanları, DSİ yetkilileri başta olmak üzre 1,500 kişini katıldığı sempozyumda amaç sel tehlikelirine karşın can ve mal kayıplarını önlemek için yapılması gereken çalışmalar ve tedbirler görüşüldü.
Sel başlığı altında deprem ve diğer afetlerle ilgili tedbirleri konsunda da görüşmeler ve uzmanlar tarafından bilgilendirmeler yapıldı diyen Korkmaz, “Bundan sonra herkes sorumluğu alacak. Kimse topu başkasına atamayacak. Belediyeler, karayolları, devlet su işleri her kurum üzerine düşen görevi yapmak zorunda. Biz daha önce ilçede yaptığımız dere ıslah çalışmaları ve dağlardaki biriken ağaçlar taşlar gibi benzeri malzemelerin önünü kapattığımız için son selde önemli bir hasar yaşamadık. Bazı illerde dere yataklarının üzerinin kapatıldığı dere yataklarına ev yapıldığı ve sel durumunda şehirleri büyük tehdit altında bıraktığı ortaya çıktı. Bundan sonra kesinlikle izin verilmeyecek” diyen Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, amaç afet olmadan tedbiri almaktır. Afetler insanların sosyolojisini ve piskolojisini çok bozuyor. Bununla ilgilide çalışmalar yapılacak. En önemli konu ise metorolojinin atağa kalkmasıdır. Metorolooji kuracağı yer istasyonları sayesinde selleri 5-6 saat öncesinden haber verecek dedi.