Adli ve idari yargıda 20 Temmuz’da başlayan adli tatil bugün sona erdi. Adli Yıl, Düzce’de Barosu Başkanlığı tarafından Anıtpark’ta düzenlenen sade bir törenle açıldı. Anıtpark’ta Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Baro Başkanı Ali Dilber, Garnizon Komutanı Ramazan Akça ve avukatların katıldığı tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

 

 


Baro Başkanı Ali Dilber, yaptığı konuşmada avukatlık mesleğinin yasada kamu hizmeti olarak düzenlendiğini ve avukatların kamu görevlisi olarak kabul edildiğini hatırlattı yargı kademesinde savcılar ve hakimler gibi avukatların sa serbest ve özgür olması gerektiğini bildirdi.

 

 


Talepler sıralandı


Avukatlık mesleğini yeni hazırlanacak anayasada mutlaka yargı bölümünde düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapan Dilber, sorunlarını sıraladı.


Dilber, “ Avukatlık mesleğine girişte mutlaka sınav konmalıdır. Ayrıca CMK görevlendirilmesindeki ücretlerin Avukatlık asgari ücreti seviyesine çıkarılması, kavuşturma aşamasındaki adli yardım sistemine geçilmesi gerektiği kanaatindeyim. Gerek uzlaşmacı gerekse arabuluculuk görevleri, pozitif yönden en iyi şekilde yine meslektaşlarımın yapacağını düşünüyorum.” dedi.

 

 

 


Bir kez daha dile getirdi


Dilber, tüm tören ve önemli günlerde olduğu gibi buradaki konuşmasını Düzce Adliyesi’nin 1. Bölgeye alınması gerektiği yönündeki talebi ile sonlandırdı.


Dilber, “ Düzce adliyesi, yargı bölgesi olarak 1. Bölge olmayı çoktan hak ettiği düşüncesindeyiz. Gerek adli, gerek idari gerekse siyasi iradenin de desteği ile inşallah bu dönem 1. Bölge olmayı bekliyoruz.” dedi.
Dilber, bir kez daha 1. Bölgede olma talebini dile getirdi, ancak konuşmasında olduğu gibi karşısında ne idari ne de siyasi irade vardı. Düzce Milletvekilleri, 62. Hükümetin programının okunması, görüşülmesi ve güven oylaması için olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu toplantısına hazır bulunurken, milletvekillerinin haricinde Düzce’deki törene hiçbir siyasi parti temsilcisi yer almadı. Durum böyle olunca Baro Avukatları kendi sorunlarını ve taleplerini kendileri dinledi.

 

 

Haber: S.KAŞKIR