Sokaklarında madde kullanımına bağlı olarak kendinden geçmiş ya da ayakta durmakta güçlük çeken gençlere sık rastlanılan Düzce’de bu önemli toplumsal sorunun en asgariye indirilmesi amacıyla süren seferberlik devam ediyor. Güvenlik güçlerinin uyuşturucu tacirleri ile süren mücadelesinin yanı sıra kamu kurumları da halkı bilinçlendirme ve farkındalık amacıyla çalışmalar yürütüyor. Bu doğrultuda bu illetten Düzce’yi kurtarmak amacıyla kolları sıvayan Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın yaklaşık 3 ay önce başlattığı Bağımlılık Yapıcı Maddeler ile Mücadele Kurulu Toplantıları sürüyor.

Bu ay üçüncüsü yapılan ve Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Yardımcısı Hasan Bağcı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Yılmaz Özdemir, Düzce Valiliği’ne bağlı kurum müdürleri ve Düzce Belediyesi’nden yetkili kişiler katıldı.

“Önümüze ışık tutacak yeni faaliyet tarzları da olabilir”
Toplantı öncesi basına açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı şu ifadelerde bulundu: “Bağımlılıkla mücadele kurulumuzun Mart ayı toplantısını yapıyoruz. İki ay zarfında yapılan gelişmeler, olan faaliyetlerle ilgili değerlendirme yapacağız. Ne aşamadayız, neredeyiz, eksiklerimiz neler şeklinde bunları konuşacağız. Önümüze ışık tutacak belki yeni faaliyet tarzları da olabilir. Yapılanları, yapılamayanları tekrar inceleyeceğiz. Toplantımızın faydalı olmasını diliyorum.”

Bağımlılıkla mücadele konusunda yürütülen faaliyetler ve ileriki günlerde yapılması planlanan çalışmaların masaya yatırıldığı toplantı basına kapalı devam etti.