Kavşaklar, kullanışsız üst ve alt geçitler nedeniyle sık sık kazaların adresi olan D-100 karayolu sürücü ve yayalara mezar olmaya devam ediyor. Karayolu üzerinde hemen her mevkiide kaza üstüne kaza yaşanıyor. Ya ölümlü ya da yaralanmalı bu kazalar artık vatandaşların da sürücülerin de tepkisini çekiyor. Bayrama 2 gün kala 73 yaşındaki Kazım Kurnaz'ı hayattan koparan kaza, tekrar gözlerin D-100 Karayolu'na çevrilmesine neden oldu.

Hal Kavşağı'nın hemen 50 metre ilerisinde meydana gelen kazada bisikletiyle orta refüjden karşıya geçmek isteyen yaşlı adamın kaza kurbanı olması, üst geçit kullanımının ne kadar önemli olduğunu yine gösterdi.

Üst geçit ya da trafik ışıklarının olduğu yerlerden karşıya geçmek yerine kestirme düşüncesiyle tedbirsiz şekilde yoldan geçmeyi seçen yayalar Düzce'de hayatlarını kaybetmeye devam ediyor.

Avrupa standartlarında ‘Akıllı Kavşak’ adıyla geçen ve neredeyse 90 derece olan kavşaklarda sık sık meydana gelen kazalar Düzce'de eleştiri konusu olurken, kavşaklardaki ışıklandırma ve uyarıcı levhaların yetersizliği de kazalara davetiye çıkartıyor. Karayolu üzerindeki eksiklikler defalarca haber konusu oluyor ancak sürücü ve yayaların dikkatsizliği ya da yol hakkını kendinde görmesi gibi nedenler de eklenince D-100'de neredeyse her gün kaza meydana geliyor.

Kaynaşlı'dan Gümüşova'ya kadar karayolunda kavşakları, üst ve alt geçitlerinde ciddi sorunların olması Düzce'de kazasız gün geçirtmiyor.

Diğer yandan yaşanan kazaların önüne geçmek için Olimpiyat Kavşağı, Hamidiye Mahallesi mevkii, Kervan Kavşağı ve Soğancı mevkiinde yapılan 4 üst geçit, modernlik ve kullanım açısından yetersiz kalınca vatandaşlar tarafından rağbet görmedi ve üst geçitler ile çevresinde sık sık yaşanan kazalarda haber bültenlerinde yer alır oldu. Üstgeçitler kullanılmayınca orta refüje çekilen tel örgülerle çözüm arandı. Yıllardır asansör olmadığı için kullanılamayan üst geçitlerde asansör çalışmalarına yeni yeni başlanırken, konulan asansörlerin vatandaşlar tarafından rağbet görüp görmeyeceği de faaliyete geçince görülecek. 




Haber: S. KAŞKIR