Aylar önce proje hazırlandı

Eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş döneminde şehrin ortasından geçen Asarsuyu Deresi'nin daha iyi bir görünüme kavuşması amacıyla yeni bir proje gündeme gelmişti. Bu doğrultuda Asarsuyu Deresi’nin şehir merkezinden geçen 7 kilometrelik bölümünde rehabilitasyon, sosyal ve kültürel, sportif etkinlik alanları oluşturulacağı Asarsuyu Deresi Projesi hazırlanmıştı.

Maliyeti 35 milyon lira: 15 milyonu DSİ karşılayacak

Geçtiğimiz haziran ayında henüz görevinin başındayken projenin duyurusu yapan eski Başkan Keleş, Asarsuyu Deresi’nin şehir merkezinden geçen 7 kilometrelik bölümünde yenileşme ve rehabilitasyon projesinin uygulanacağını belirtmiş ve projenin maliyetini 35 milyon lira olarak açıklamıştı. Maliyetin 20 milyon lirasını belediyenin 15 milyon lirasını ise DSİ karşılayacağı projeye göre derenin ortasında rigor kanalı bir kademe aşağı çekilecek ve suyun daha hızlı akması sağlanacak. Dere kenarlarındaki bantta ise bisiklet yolları, çiçek bahçeleri, kafe ve restoranlar yer alacak. Yan duvarlara ise dikey bahçeler yapılacak.

Bu da mı uygulanmayacak?

Ancak aylar önce projesi hazırlanan ve 2018 yaz sezonunda tamamlanacağı açıklanan Keleş'in "Asar için mega proje" dediği rehabilitasyon projesi için aylardır başlayan bir çalışma yok. Melensuyu Projesi'nin 2. etabı başta olmak üzere Keleş dönemindeki bazı projelerin uygulamadan kaldırıldığı bilinirken, yeni yönetimin Asarsuyu'na modern ve şehre yakışır bir çehre kazandırılması hedefiyle hayata geçirileceği duyurulan projeyi de rafa kaldırıp kaldırmadığı merak ediliyor. Asarsuyu etrafında hala herhangi bir çalışmanın olmaması uygulamaya geçmeyecek yorumlarını kuvvetlendiriyor.

Haber: C.ÜSTÜNER