27612

Düzce'nin simgesi haline gelen ve daha önce kıyı bandı düzenlemesi yarışmasında ödül alan Asar Deresinde bir ilk daha yaşandı. Düzce tarihinde ilk kez Asar Deresi'nde rafting yapıldı. 35. Turizm Haftası kutlama programı etkinlikleri kapsamında Asar’a iki bot indirildi. Basın mensupları ve profesyonel raftingcilerin bindiği botlar Asar’da yüzdürüldü.

27613

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak amaçlarının Asar deresine canlılık katmak olduğunu vurguladı. Budak şöyle konuştu; “Hep birlikte yaptığımız ilklere bir yenisini daha ekledik. Düzce Merkezimizden geçen asar suyunu potansiyel hale getirmek, istihdama dönüştürmek amaçlı, büyük melende yaptığımız raftingin benzerini, bu gün turizm haftası nedeniyle yaptık. Gördük ki suyun çok uygun olduğunu, istenirse suni bir parkur oluşturularak burada Eskişehir Porsuk'ta veya yurtdışında gördüğümüz yerler gibi Asar suyu da potansiyel hale gelebilir. İnşallah kamuoyunun desteğiyle Düzce merkezdeki bu kaynaklarımızı harekete geçiririz. Belki Cumayeri Rafting, arkasından Asar suyu, Aksu deresi, Küçük Melen, Hasanlar Barajı, deniz gölet ve sularımızı potansiyel hale getirebiliriz”

27614

Asar Deresi'nde rafting botlarını gören vatandaşlar da, olan biteni meraklı gözlerle izlediler. Rafting görevlileri şuan Asar Deresi'nde ki suyun rafting yapmaya yeterli olduğunu söylediler.

Haber; Ş. ÇAKIR