Düzce Belediyesi tarafından, ‘Aşevi’, ‘60 yaş ve üstü Yaşam Merkezi’ ve ‘Evde Bakım Hizmetleri’ gibi sosyal hizmetlerin etkin ve yaygın şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla belediye idari yapılanmasında yeni düzenlemeye gidildiği açıklandı. Konu Düzce Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı birinci birleşiminde ele alındı. Kültür ve sosyal hizmet alanlarının genişletilmesini amaçlayan yeni düzenleme için organizasyon şemasının hazırlandığı kaydedildi.
İki farklı müdürlük olacak

‘Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ statüsünde değişikliğe gidilmesini içeren yeni düzenlemeye göre; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü; ‘Kültür İşleri Müdürlüğü’ ile ‘Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ olarak iki farklı müdürlük olacak. 

Bir süre önce yıllardır Düzce'ye kazandırılması gerektiği yönünde çağrı yapılan aşevinin yanında yaşlılara yönelik yaşam merkezi ve evde bakım hizmeti projelerinin hayata geçireceğini duyuran belediye, söz konusu hizmetlerin yapılabilmesi için ‘Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ kuracak.  Mevcut olarak hizmet veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de‘ Kültür İşleri Müdürlüğü’ olarak yeniden düzenlenecek. Her iki müdürlük için de bütçe oluşturulacak ve organizasyon şeması yapılacak.   


Haber; C.ÜSTÜNER