İl Genel Meclisi Haziran Ayı Dördüncü Birleşimi'nde 8 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda ilk olarak Mayıs ayı birinci bileşiminde plan ve bütçe komisyonuna havale edilen il genel meclisi toplantı odasının oturma düzenine elektronik oylama sistemi ve mikrofon sisteminin kurulması talebi görüşüldü. Komisyon tarafından yapılan incelemede, il genel meclisi salonuna kurulacak olan ses sistemi maliyetinin 25-30 bin TL arasında olduğu tespit edilirken, ses sisteminin yapılması planlanan yeni il özel idaresi binasına yerleştirilmesi uygun görüldüğü belirtildi.Meclis raporu oy birliği ile kabul edildi.
Toplantının bir diğer gündem maddesi ise 2011 yılında İl Özel İdaresi tarafından alımı kararlaştırılan yeni asfalt plenti (asfalt üretmek için çakıl taşı ile bütümü belli bir oranda belli bir ısıda karıştıran alet.) nereye kurulacağı oldu. Plan ve bütçe komisyonu ve köye yönelik hizmet ve tarım komisyonunun asfalt plenti çalışmalarına ilişkin hazırladığı ortak rapor, tartışmalara neden oldu.
Asfalt plenti beklemede
İl özel idaresi tarafından yeni bir asfalt plenti almak ve kurmak amacıyla 2011 yılında iller bankasından 1 milyon 800 bin TL borçlanmayla alınan kaynağın hangi aşamada olduğunu inceleyen komisyon raporunu sundu. Komisyon raporunu okuyan Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı İbrahim Canpolat, komisyonların 9-15 Mayıs 2012 tarihleri arasında yapmış olduğu araştırma ve inceleme neticesinde; İl Özel İdaresi tarafından yeni bir aslfalt plenti almak ve kurmak için 2011 yılında İller Bankası'ndan 1 milyon 800 bin TL borçlanma talebinin İller Bankası'nca uygun görüldüğü ve ihale için evrakların hazırlandığı fakat asfalt plentinin yerinin henüz netleşmemesi nedeniyle uygun yer bulunana kadar plentin beklemeye alındığının tespit edildiğini kaydetti.
Konu üzerine toplantıya çağırılan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Selim Metin, Konuralp’te belirlenen arazinin melen ıslahında yer almasından dolayı bölgeye kurulamadığını ve yeni yer içinde alternatifin olmadığını belirtti.
Metin, “Konuralp’de 14 dönümlük bir arazi bulunuyor. Biz bu araziye Asfalt Plenti’ni kurmak istedik. Burası Devlet Su İşleri Arazisi olduğu için onlardan istedik. Fakat bölge Melen ıslahında olduğu için yeri alamadık. O nedenle Asfalt Plenti kurulamadı. İdare olarak araştırmalarımız çerçevesinde alternatif bir yer bulamadık. Bu plent biraz değişik olmasından dolayı her bölgeye kurulamıyor. Bazı bölgeler var fakat sistemin bu sefer maliyeti artıyor.” dedi.

Metin’in açıklamasının ardından, meclis üyeleri arasında kısa süreli tartışmalar yaşanırken, asfalt plenti için alternatif yer belirlenmesi amacıyla gayri resmi bir inceleme yapılması talep edildi. Plan ve bütçe komisyonu ile köye yönelik hizmet ve tarım komisyonlarının ortak raporu meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Haber : E. BEKTAŞ