Meclis Araştırma Merkezi’nin hazırladığı rapora göre bir yılda standart gripten ölenlerin sayısı Domuz Gribinden kat kat fazla.
Standart gripten dünyada yılda 250 bin-500 bin, Domuz Gribinden 14 bin kişi öldü, 40 kişi de Domuz gribi aşısından hayatını kaybetti.

MECLİS Araştırma Merkezi’nin aşı raporunda 17 Ocak 2010 itibariyle dünyada Domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden ölen sayısının 14 bin 142 olduğu belirtilerek, “Standart grip salgınlarında her sene dünyada 250-500 bin insanın öldüğü düşünülürse büyük paniğe yol açan uyarıların pek isabetli olmadığı ortaya çıkmaktadır” denildi. TBMM Araştırma Merkezi’nin hafta içinde yayımladığı raporda şu görüşler yer aldı: “Pandemik grip, kuş gribi, SARS ve benzeri hastalıklara yol açan virüslerin laboratuvarlarda yapay olarak üretildiğine dönük bir girişim olduğuna dair komplo teorileri kuşkuları beslemiştir. Bakan bizzat aşı olurken Başbakan’ın aşı olmayacağını ilan etmesi de tereddütleri artırmıştır.”

Aşı olmanın yararları fazla

 “Aşı olmanın yararları risklerinden çok daha ağır basmaktadır. Bununla birlikte milyonlarca kişiye yapıldıktan sonra ne gibi nadir vakaların yaşanabileceğini kestirmek mümkün değildir. Bu tür durumlar genellikle aşıdan itibaren birkaç dakikadan birkaç saate kadara gerçekleşir.”