Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Özel Eğitim Topluluğu’nun iş birliği ile düzenlenen “Dünya Engelliler Günü” etkinliğinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıkmış bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Kültür Merkezi İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fidan Özbey, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özak, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetli konuklar katıldı.




“Farklı bireylerin farkındalıklarını seslendirmek için bir aradayız”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Özel Eğitim Bölüm Başkanı ve Özel Eğitim Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özak, kendisine yöneltilen daveti geri çevirmeyip bilgi ve deneyimlerini paylaşmak için Düzce Üniversitesi’ne gelen Doç. Dr. Ahmet Yıkmış’a teşekkür etti. Farklı bireylerin farkındalıklarını seslendirmek için bir araya geldiklerini ifade eden Özak, bu özel günün toplumun her alanındaki engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylere ilişkin politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığın artırılmasını amaçladığını söyledi.




“Farklıyız Ama Hayattayız”

Bu günün farkındalık günü olduğunun altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özak, özel gereksinimli çocuklara ve ailelerine daha güzel yarınlar sunabilmek için “Farklıyız Ama Hayattayız” temalı etkinlikle onların sesi olmayı amaçladıklarını ifade etti.




“Amacımız el ele verip insanların hayatlarındaki engelleri paylaşmak”

Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Özel Eğitim Topluluk Başkanı Ümran İder, düzenledikleri etkinlikle özel gereksinimli olan bireylerin herkesle aynı ortamda bulunduklarına ve aynı hayatı paylaştıklarına dikkat çekmek istediklerini söyledi. Özel gereksinimli bireylere karşı duyarlı olunması gerektiğini vurgulayan İder, “Amacımız el ele verip insanların hayatlarındaki engelleri paylaşarak, engelleri onlar için ayrıcalıklı hale getirmek, toplumda sizlerle beraber onların hayata dört elle tutunmalarına yardımcı olmaktır. Günümüzde 1 milyondan fazla engelli birey bulunmaktadır ama asıl engel bedende veya zihinde değil engelleri oluşturanlardadır.” şeklinde konuştu.




Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından sonra öğrencilerin yazdığı şiirler, katılımcılarla paylaşılarak, yine öğrencilerin yazıp yönettiği tiyatro gösterisi izleyicilerle buluşturuldu.