Sanayicilerin hiçbir ilgisi yok
1.OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, OSB sanayicilerinin imzası ile TSO ve basına faks yoluyla ulaştırıldığı iddia edilen yazı hakkında açıklamalarda bulundu. Yirmibeşoğlu, yazının kesinlikle sanayicilerle ilgisi olmadığını, gerekli yerlere rahatsızlıklarını ilettiklerini belirtti.
“ Bir haftadır gündemimizi meşgul eden, Organize Sanayi Bölgesi Sanayicilerinin altına imza attığı söylenilen bir yazıyla ilgili açıklama yapacağım. Bu yazının Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcılarının, Sanayici ve temsilcilerin hiçbir alakası yoktur. Tamamen OSB dışından yapıldığını düşündüğümüz yazı dolayısıyla OSB yönetimini ve Başkanlığını da ilgilendiren bir ifadeyi bulamadık. OSB Spor Kulübüyle de, Düzce 1. OSB yönetiminin ve çalışanlarının hiçbir alakası yoktur, tamamen bağımsız kişilerce kurulmuş bir spor kulübüdür. Gerekli görüşmeleri ve konuşmaları yaptık, rahatsızlıklarımızı ilettik. Böyle bir şey olmasını kimse arzu etmezdi.”
Hangi amaçla yazılmış çözemedik
Yazının ne amaçla gönderildiğini çözemediklerini söyleyen Yirmibeşoğlu, sanayicilerin böyle olaylara adının karışmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.
“ bu yazı ne amaçla gönderilmiş, hangi amaçla yazılmış neyi hitap ediyor çözemedik. Bizim bölgemizde ki sanayici arkadaşlarımızın bu imzayla benzer tarafı yok kim tarafından düzenlendiğini de bilmiyoruz. Asılsız ifadelere muhatap olan kurumlar bununla ilgili çalışmaları yapacaktır, bizim gibi sanayicilerin böyle işlere adlarının karışmasını doğru bulmuyoruz. Bu yazı bize de dışarıdan geldi ama bize herhangi bir kanaldan resmi yazı gelmedi duyumlardan sonra bu yazıyı elimize geçirdik.”
İş, adı geçen kurumlara düşüyor
Böyle bir yazıyı belirli makamlara servis etmenin etik olmadığını da vurgulayan Yirmibeşoğlu, bu asılsız iddialarla ilgili olarak adı geçen kurumun devamını getirmesi gerektiğini savundu.
“Asılsız, altında isim yok imza kimin olduğu belli değil bizimle ilgili olmadığını açıklıyoruz. Sanayicilerle iç içeyiz, böyle bir şey gelmiş olsaydı biz burada adı geçen kurumlara gider söylerdik ama böyle bir şey gelmediği için asılsız olarak tanımlıyoruz. Bu tip sıkıntıları olanlar zaten bize söylerler, adsız isimsiz ihbarlarla öne sürmezler. 3-5 satır yazı yazıp da belirli makamlara bunu servis etmek etik değil, çok basit buluyoruz bu olay, neyi amaç ettiğini bilmiyoruz. Arkasında ne var ne yok bilemiyoruz, burada adı geçen kurumlar devamını getireceklerdir.”

Haber: H. İŞCAN