"Asım'ın Neslinden İmam-Hatip Nesline" konulu panel Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans salonunda yapıldı.Fatih Sultan Mehmet vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Muhammed Fatih Andı, Sakarya İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Emekli Milli Eğitim Müdürü ve ilk İmam Hatip Lisesi mezunlarından Yüksel Yılmazer ve Tahir Fatih Andı’nın moderatör olarak katıldığı panel duygu dolu anlara sahne oldu.


Panele Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Nigar Demircan Çakar,Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci,Osman Kuyumcu Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Varol Tayhan, Ensar Vakfı Şube Başkan Yardımcısı Selim Metin, Düzce Yeşilay Şube Başkanı Fatih Yıldırım Düzce Genç Müsiad Başkanı Serkan Verep, Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı İdris Çalışkan, İlim Yayma Cemiyeti Yöneticileri ve İmam Hatip lisesi öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.
İmam Hatip Liselerinin kurucusu Mahmut Celalettin Ökten'in hayatını kitaplaştıran Yard. Doç. Dr. Hüseyin Yorulmaz, "Bir Neslin Öncüsü Celal Hoca" kitabında yer verdiği bilgileri dinleyicilerle paylaştı.

Celal Hoca`nın öğrencilerinden ve Emekli Milli Eğitim Müdürü Yüksel Yılmazer ise, Celal Hoca`nın öğrenci oldukları dönemde kendileriyle tek tek ilgilendiğini, her türlü zorluklarında yardımcı olduğunu anlattı.
Emekli Milli Eğitim Müdürü Yüksel Yılmazer ise İmam Hatip Liselerinin kurucusu Mahmut Celalettin Ökten'in kendi hocası olduğunu ve Ökten'in hayatını İmam Hatiplerin gelişmesine adadığını ifade ederek, "Celal Hoca hayatının her anını öğrencilerine adamış bir insandır. O İmam Hatip okullarını ayakta tutabilmek ve güçlü okullar haline gelmesi için hayatını adamış bir insandır. Bugün İmam Hatiplerin başarısı Celal Hoca'nın verdiği mücadele ve emeğin sonucudur" diye konuştu.


Yılmazer, Türkiye'de bir devrin adama olarak nitelediği İmam Hatip Liselerinin kurucusu Mahmut Celalettin Ökten'in hayatını kaleme alan Sakarya Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yorulmaz'ın Türkiye tarihine bir ışık tuttuğunu söyledi.

 Sakarya Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yorulmaz, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayalindeki neslin Asım'ın nesli olduğunu ifade ederek, "Bugün imam Hatipli gençlerin daha başarılı olması gerekmektedir. Asımın nesli İmam Hatiplerdir. Geleceğe güvenle bakmak istiyorsak bilgili, birikimli ve imanlı bireyler olarak topluma hizmet vermek için çok çalışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Haber : E.Tayhan