Dün akşam saatlerinde vatani görevini yapmak için 1998/1 tertip askerler Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden birliklerine uğurlanmadan önce eller semaya Afrin’deki Kahraman Mehmetçiklerimiz için kalktı… Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e başlattığı operasyonun 11.gününde askere giden tertiplerin gönüllerinde Afrin vardı.

Vatan borçlarını ödemek üzere yola çıkacak askerler için dualar edilirken Afrin’deki Kahraman Mehmetçiklerimiz de unutulmadı.

 “Her şey Afrin için”
Hatay’ın İskenderun ilçesine gidecek olan Ramazan Uğurlu dua edilmesinin arından yaptığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:
“Düzce Yığılcalıyım. Askere gidiyorum. Hatay İskenderun'a. Sınır bölgesine gidiyorum. Şu anda konuşmak çok zor. Çok mutluyum. Huzurluyum. Bu vatan için ülkemiz için elimden geldiğince Vatana hizmet edeceğim. Her şey Afrin için.”

“Gönlüm Afrin’den yana”
Başka bir asker adayı olan Volkan Yalçın ise şunları söyledi:
“Gönlüm Afrin'den yana. Fakat Devletimiz bize Bilecik de bu borcu ödemeye hak kıldı. Biz oraya gidiyoruz şu anda. Bunun vermiş olduğu bir gurur var. Herkesin gittiği gibi. Bu bayrağın altında namusumuzu koruyacağız. Gerekirse orada kalmaya razıyız.”

“Bu vatan için Oğlum da feda olsun gerekirse kendimizi de feda ederiz”
Volkan Yalçın’ın baba İlhan Yalçın, evladını vatana emanet ettiğini kaydettiği sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye'nin her karışı bizim. Şöyle kutsal günde oğlumu askere göndermek vatan millet için gerekirse kendi canımızı da feda ederiz. O alçaklar hiçbir zaman istediklerine ulaşamayacaklar. Gerekirse kendimizi de feda ederiz. Allah bana oğlumu nasip etti. Bende vatana emanet ediyorum. Yüce Rabbim Afrin'deki Türk askerlerimize, Türk milletimizin yar yardımcısı olsun. Türkiye çok zor günlerden geçiyor. İnşallah bu zor günlerin üstesinden başta Türk Milleti, Türk Askeri, Türk Devleti olarak geliriz. İnşallah biz canımızı da feda ederiz. Ama o alçaklara Türkiye'den asla verecek bir çakıl taşımız yok. Oğlum da feda olsun gerekirse kendimizi de feda ederiz. Bu vatan bizim, bu vatanı böldürmeyiz. Bu vatanı asla böldürmeyeceğiz. Yüce Rabbime hamdolsun ki bugün bana oğlumu askere göndermeye nasip etti. Şöyle bir günde bende onu Allah'a, devlete, vatana, millete emanet ediyorum.”

“En büyük asker bizim asker sloganıyla” inleyen terminalde 1998/1 tertipler omuzlara alınarak otobüslere bindirildi.

Haber: Ö. YILMAZ