Düzce ASKF Genel Başkanlığı 5. Olağan Genel Kurul toplantısı ertelendi.
22 Kasım Pazar günü akşam saat 19.30 da Gençlik Merkezide yapılması gereken Kongrede mevcut Başkan Erdoğan Bıyık yeniden aday olduğunu günler öncesinde açıkladı ve Genel Kurul üyelerinin büyük çoğunluğu Genel Kurul salonunda hazır bulundular.

Kongre başladı ve Divan Başkanlığına Baro Başkanı Avukat Ali Dilber seçildi. Faliyet raporlarının okunmasından sonra genel kurul üyelerine konuşmak isteyen olup olmadığı soruldu ve 2004-2006 yıllarında Başkanlık yapan Erdal Pişken Genel Kurulun yapılamayacağını ve itarazları olduğunu söyleyerek Divan Başkanlığına itiraz dilekçesini sundu.

İtiraz üzerine tüzük gereği üyelere yazılı tebligat yapılması gerektiğini söyeleyen Divan Başkanı yazılı tebligat yapılıp yapalmadığını sordu üyeler yazılı değil ancak sözlü olarak tebligat yapıldığı için bu kadar üye salonu doldurdu ve kongrenin tekrar yapılmasını talep ediyoruz dediler.

Bunun üzerine Divan Başkanı Tüzük gereği ben bu Kongreyi yapamam, nedeni yarın bir kişi bile yazılı tebligat yapılmadı diye itiraz ederse kongre iptal olur. Bu nedenle iptal olacak bir kongreyi yapmam dedi ve kongre ertelendi. Divan Başkanı mevcut yönetim seçime kadar görevine devam eder dedi.

Kongrenin ertelenmesi üzerine üyelerin büyük çoğunluğu biz bir daha buraya nasıl geliriz gelmişken kongre yapılmalı. Ayrıca bundan önce yapılan hiçbir Kongre öncesinde kimseye yazılı tebligat yapılmamıştı tüzük şimdimi aklınıza geldi şeklinde tepkiler dile getirildi.

İki Başkan adayı arasında ve bazı delegeler arasında zaman zaman gerginlik yaşanmasının ardından kongre ileri bir tarihe ertelenmiş oldu. Yasal süre olarak 3 Aylık bir zaman olduğu öğrenilirken mevcut yönetim kurulunun Tüzük gereği tebligatlarını yazılı olarak yapmasından sonra daha kısa sürede Genel Kurulun yapılabileceği öğrenildi.