Yıllardır hiç bir palanlı programlı bakım onarım çalışması yapılamyan Efteni gölünü eski haline getirmek için çalışmaların yakın zamanda başlayacağı öğrenildi. Amaç Köy merası halindeki efteni gölünü eskiden olduğu gibi yine kuş cenneti yapmak.
Binlerce canlının yaşadığı Efteni kuş cenneti geçmiş yılların aksine bakım yapılmadığı için adeta bataklık haline gelmişti ve burada yaşayan canlı türleri kaybolmaya başlamıştı. Çevre ve Orman Bakanlığının yapacağı çalışmayla eski haline dönüştürülmesi planlanan Efteni gölüne kuşlar geri dönermi bunu zaman gösterecek.
Düzce'nin tarihi turistik yerlerinden birisi olan ve içinde yaşayan kanatlı hayvanlar ile sürüngenlerin sayısını çevrede yaşayanların bile unuttuğu efteni gölü geçmişini aramaya devam ediyor.
Av yasağı olmasına rağmen avcıların adeta orman kanunu yönetemleriyle kuşları ve balıkları avlanmaları nedeniyle neredeyse canlı türleri her geçen gün yok olmaya devam ediyor.
Özellikle yaz aylarında suların çekilmesiyle birlikte adeta bir köy merası haline dönüşen Efteni gölünü yeniden eski günlerine döndürmek adına Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından bir proje çerçevesinde çalışmalar başlatılacak.
Öncelikle tahrip olan seddeler onarılacak ve suyun gölde kalması sağlanacak ayrıca çevre düzenlemeleri başta olmak üzre her türlü eksiklikler giderilerek Efteni Gölü yeniden kuş cenneti haline dönüştürülecek.