Enver Paşa komutasındaki birlikler, 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek istedi. Birliklerdeki 60 bin asker şiddetli soğuk, açlık, yetersiz kıyafete yenilerek şehit düştü.  Tam 101 yıl önce Sarıkamış’ta şehit olan 60 bin Mehmetçik, bu yıl illerde yapılan yürüyüşlerle ülke genelinde anıldı.



Düzce’de de sabah saatlerinde soğuk havaya aldırmayan onlarca kişi Cedidiye Camii meydanında toplandı. “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşü” adı altında yapılan anma etkinliği İstanbul Caddesi; boyunca devam etti.  Ellerinde dövizlerle sessizce yürüyen gençlere kaşkol, bere ve eldiven dağıtıldı. Yürüyüş, Kuyumcuzade Bulvarı’ndaki Gençlik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde son buldu., buradaki programda katılımcılara Sarıkamış’ı anlatan kısa film izletildi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Vali yardımcısı Salih Karabulut, şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını söylerken, yürüyüşe katılan gençlere teşekkür etti.

Programa Vali Yardımcısı Salih Karabulut’un yanı sıra Baro Başkanı Ali Dilber, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Zeki Yıldırım da hazır bulundu. 

Haber;S.KAŞKIR