AK Parti'li kadınlara yönelik tepki çeken sözleriyle gündeme gelen köşe yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında, başta genel merkez olmak üzere 81 il kadın kolu başkanı suç duyurusunda bulundu.

Bu sabah düzenlenen törenle AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanlığı görevini devralan Gönül Asuk da çalışmalara hızlı başladı ve suç duyurusunun ardından basın açıklaması düzenledi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin ve kadın kolları üyeleri ve basın mensupları katıldı.

AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne, her zaman çözüm odaklı siyasetten yana olduğunu ve milletin taleplerini, hassasiyetlerini önem verdiğinin altını çizen Asuk, "Son dönemlerde, bazı çevrelerin meseleleri kendi zemininde konuşuyormuş gibi yaparak, bir takım hesaplaşmalar peşinde koştuklarına şahit olmaktayız.” dedi.

‘GEZİ PARKI’NDA YAŞANANLAR MİSALİ’

Birilerinin sebep ve sonuç ilişkisini tamamen yanlış kurgulayarak işi psikolojik şiddet uygulamaya kadar götürdüğünü söyleyen Asuk, “Gezi Parkında yaşananlar misali, gün geçmiyor ki yeni bir bahane ile partimize yönelik bir saldırı yapmak isteyenler çıkmasın. Kendilerine göre bazı gerekçeleri öne çıkartarak, partimizin kadınlarına ağır hakaret eden zihniyetin asıl meselesi o günkü gibi 3-5 ağaç değildir. Partimiz 18 yıldır gerek ülkemizde, gerekse küresel boyutta ciddi mücadeleleri yürütmüş, içeride ve dışarıda pek çok kazanımları milletimizin istifadesine sunmuştur. Bugüne kadar zaman zaman AK Parti karşıtlığından beslenen bir takım gazeteci, siyasetçi, sanatçı veya akademisyen gruplarına şahit olmuş, yanlış ve iyi niyet taşımayan yaklaşımlarına karşı mücadele vermiştik. Sözde kanaat önderleri gibi bir duran bu gibi çevrelerin, sanki hükümetimizin ve partimizin çıkarlarını düşünüyormuş gibi bir tutum sergilediklerine ve çeşitli ayrışma noktaları oluşturmaya çalıştıklarına şahit olmaktayız." diyerek çirkin ithamları eleştirdi.

‘ERDOĞAN, DÜNYANIN EN BÜYÜK KADIN ÖRGÜTÜNÜ KURDU’

AK Parti’nin 19 yıldır Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kadınlara yönelik duruşu, özel destekleri ve ayrımcılıkla mücadelesi samimi ve güçlü bir şekilde devam ettiğini belirten Asuk, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu inanç ve gayretleri neticesinde dünyanın en büyük kadın örgütünü kurarak, yıldan yıla büyütmeyi başarabilen bir lider olmuştur.” şeklinde konuştu.

‘AK PARTİLİ KADINLAR FEMİNİST DEĞİLDİR, PAPATYA DA DEĞİLDİR!’

AK Partili kadınların ‘diklenmeden dik durarak, erkekleşmeden kadın olarak’ siyaset yapmaya özen gösterdiğini aktaran Asuk, “AK Partili kadınlar hareketi asla bir feminist hareket değildir. AK Partili kadınlar hiçbir zaman papatya da olmamıştır! AK Partili kadınlar hiç kimse tarafından AKPARTİ ‘li / AKP’li gibi ayrıştırılamaz! AK Partili kadınlar dürüst, ahlaklı ve vatansever insanlardan oluşmaktadır! Hiç kimse ağzımıza dahi alamadığımız o ahlaksız küfürler ile kadınlarımızın namusuna dil uzatamaz. Bizler her şeyden önce ailelerimizin kadın, anne, evlat, kardeş veya eş olarak birer ferdiyiz. Hiç kimse mensubu olduğumuz ailelerimizi, partimizi ve camiamızı hakaret ve çirkin yatıştırmalar ile rencide edemez ve incitemez.” sözleriyle hakaretlere tepki gösterdi.

‘ASLA SUSMADIK, SUSMAYIZ’

Din, iman, inanç, namus ve ahlak gibi değerlerin kimsenin tekelinde olmadığını vurgulayan Asuk, “Partimizin içinde bir fitne ve bölünme vesilesi olacağı ümidiyle, sözde bizimle birlikte siyasi hareketin içindeymiş gibi görünen ama aslında kirlenmiş ve dar zihniyetli gazeteci ve sosyal medya fenomenleri karşısında asla susmadık, susmayız! Bugün bizlerin bu toplantıyı tertip etmemize neden olan kadınlarımıza yönelik ağır hakaretlerle dolu içerik, artık teşkilatlarımızda bardağı taşıran son damla olmuştur. Umarız ki Genel Merkezimizden ve 81 İlimizden, 922 İlçemizden yapılan bu çağrılar vesilesi ile bundan sonra kalemini siyasal tehdit aracına kimse döndürmez. Yine umarız ki binbir zahmet ile ter akıtan, devletine, milletine ve insanlığa yararlı işler yapanlara karşı bir takım art niyetliler de klavye başında kolaycı ve saldırgan tarzları ile kahramanlık ve dindarlık istismarlarına kalkışmaz. Bugüne kadar en başta liderimize, ailesine ve Partimizin mensuplarına yapılan her türlü saldırıya karşı aynı duyarlılığı göstererek, gerekli hukuki girişimlerde bulunduk. Dün olduğu gibi bugün de yargısal süreçlerin takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN