Düzce Üniversitesi tarafından, üniversite sosyal tesislerinde 'Atatürk Türkiye'si, Demokrasi ve Medya' konulu konferans ve sohbet toplantısı düzenlenildi. Konuşmacılığını Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı'nın yaptığı konferansa, üniversite akademik personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferans öncesinde açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, basının özgür bir anlayışla hareket etmesi gerektiğini belirterek “Medya hür olmalıdır. Yapılan çalışmaların halka doğru ve tarafsız bir şekilde ulaşması için medyanın da bağımsız ve özgür olması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Can Ataklı, 33 yıldır gazetecilik yaptığını söyleyerek başladığı konuşmasında, Türkiye'de 12 Eylül dönemlerinde gazetecilik, gazeteciliğin siyaset, medya ve ekonomi ile olan ilişkilerini, Türkiye'de demokrasi anlayışını, basın ve medya da bugün geline noktayı değerlendirdi. Gazeteciliğin eskiden çok zor şartlarda yapıldığını ve 1990'lı yıllara kadar medya kavramının dahi olmadığını belirten Ataklı, ''Gazeteci her duyduğunu söyler, yazar.. Bunu halka açar. Herkesin bilemesini sağlar sırları saklamaz. Bankacılıkta da sır saklanır. Ama biz bunun ikisini bir araya getirdik. Gazete patronluğu olamaz.'' dedi.

Demokrasinin bir kalite anlayışı ve merkezinde ahlak ve namus olduğunu ifade eden Ataklı, ''Ülkemizde demokrasi anlayışı yıllardır tartışılır. En başında seçim barajı konusunda her iktidar bir şey yapmamıştır. bugün muhalefet partileri yada diğer partiler de iktidar olsa bu sistem değişsin demezler. dünyada bir tek İtalya bu konuda biraz bize benzer ama diğer ülkelerde bunu göremezsiniz. 2002 seçimlerinde yüzde 33 oy alan mevcut iktidar meclisin yüzde 65'ini oluşturmuştur. Dünyanın hiçbir yerinde, demokrasi iktidara hiç bu kadar güç vermedi'' ifadelerine yer verdi.