Düzce'ye gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Düzce Emniyet Müdürlüğünde oluşturulan Kent Güvenlik Yönetim Sisteminin (MOBESE) açılış törenine katıldı. Açılışta konuşan Bakan Atalay, MOBESE'nin teknik olarak polislerin işini oldukça rahatlattığını belirtti.Atalay, "Hükümet olarak güvenlik birimlerinin rahat çalışması için elimizden geleni yapıyoruz. En iyi şekilde çalışan bir teşkilatımız var. Ben göreve geldiğimde bir tek İstanbul'da mobese vardı şimdi Bartın dışında bütün illerimizde mobese var. Hatta 33 büyük ilçemizde de mobese sistemini kurduk. Bu sistem özellikle mahkemede büyük delil teşkil ediyor." dedi.

Güvenlik anlamında Türkiye'de mafya ve çete örgütlerinin işinin bittiğini vurgulayan Bakan Atalay, hiçbir gazetede mafya ile ilgili haber bulunmadığını vurguladı ve "Güvenlik anlamında çete ve mafya bitti. Bugün hiçbir gazetede böyle şeyler görülmüyor. Türkiye devlet otoritesinin tek otorite olduğu bir ülke. Bu çetelerin çökertilmesi ve suç örgütlerinin işinin bitirilmesi şuç oranlarının azalmasına sebeb oldu. Bu operasyonlar bitmedi. Ceza kanunu yeniledik." dedi.

Bakan Atalay'ın konuşmasının ardından Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ise emniyet teşkilatının her geçen gün geliştiğini belirtti. Kağan, "Polis hergeçen gün kendini yeniliyor. Polis teşkilatını destekleyen herkese teşekkür ederim. Polislik zor ve meşakkatli ama bir o kadar da şerefi bir meslek. Mobeselerle Türkiye'yi baştan aşağıya sardık. Bu hizmetler yapılırken doğrudan yapılmıyor. Burada milletvekillerimizin çalışmalarını unutmamak lazım. Ben hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

Köksal'ın konuşmasının ardından Konuşan Vali Vasip Şahin, MOBESE kapsamında il merkezinde 28'i hareketli, 12'si plaka tanıma sistemi olmak üzere toplam 40 kamera bulunduğunu, bu sistemi ilçelerde de kurmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ardından Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu yapılan çalışmalar hakkında bir konuşma yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından MO