Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri Düzce Üniversitesi'nde düzenlenen programla devam etti. Program Atatürk'ü anlatan bir belgeselle başlarken belgeselin ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Açıklamasında öğrencilerden öğretmenlere kadar herkese Atatürk'ün değerinin bilinmesi gerektiğini söyleyen Şerifoğlu, “Düzce Üniversitesi olarak Atamıza ve Milletimize bu burcumuzu, ülkemiz için değer yaratacak projelerde akıl ve bilim yolundan ayrılmadan hep birlikte ve güç birliği içinde çalışarak ödemek konusunda aynı istek, kararlılık ve heyecan içinde olduğumuzu bilmekten mutluluk ve kıvanç duyuyorum, duyacağım.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanan Atatürk Oratoryosu gösterimi yapıldı. Program, Sakarya Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Mehmet Alpargu'nun Atatürk'ü ve Türkiye'yi anlatan konuşmalarıyla devam ederken Alpargu özellikle tarih eğitimi konusuna değindi.

Kendisinin de içinde bulunduğu bir önceki nesili de eleştiren Alpargu, “ Biz üzerimize düşeni yapsaydık şu an Güneydoğu'da bez parçaları uçuşmazdı. Güneydoğu'da bu gibi olaylar yaşanmazdı. Demekki bizim neslimiz üzerine düşeni yapamadı. Tarih bilincini sonraki nesle yeteri kadar aşılamadı.” ifadelerini kullandı. Düzenlenen program Sakarya Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Mehmet Alpargu'ya Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun teşekkür plaketi sunumuyla sona erdi.