18 Temmuz 1934 yılında Düzce’yi ziyareti sırasında o zamanki adı ile İbrahimağa köyüne uğrayan ve köyün adını Selamlar olarak değişmesini isteyen Ulu Önder Atatürk’ün Selamlar Köyü’ne gelişinin 83. yılı törenlerle kutlandı.
Törende son yıllarda olduğu gibi gelenek bozulmadı. En son 2008 yılında eski Düzce Valisi Bülent Kılınç’ın katıldığı tören programına son 8 yılda olduğu gibi bu yıl da vali katılmadı. Kutlama programına Vali yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Gümüşova kaymakamı İsmail Sündük, Gümüşova  Belediye Başkan yardımcısı Zekeriya Çakır, 1974 Kıbrıs Gazisi Ahmet Altuntaş ve köy halkı katıldı.



Düzce belediyesi mehter takımının gösterisiyle başlayan törende halk oyunları gösterisi yapıldı.





Programda konuşma yapan Selamlar köyü muhtarı Sinan Çiftçi, köyü tanıttı, Atatürk’ün Selamlar’a gelişinin tarihini anlattı. Vali Yardımcısı Yaylacı konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldiği sırada kendisine bir bardak ayran ikram edildi.



Günün anlam ve önemini belirten birlik beraberlik içerikli konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda Atatürk'ün Selamlar köyüne gelişinden gurur duyulduğu vurgulandı. Kutlamalarda öğrenciler Atatürk konulu şiirler okurken, minikler ve gençler kategorilerinde Atatürk Koşusu düzenlendi.





Koşularda dereceye girenlere madalyalarını protokol üyeleri verdi. Birincilere altın hediye edildi.







Törenin devamında protokol üyeleri tarafından Atatürk’ün eşyalarının ve fotoğraflarının sergilendiği Atatürk Müzesi gezildi. Vali yardımcısı müzeyi gezdikten sonra anı defterini imzaladı.





Programın ardından çocuklara dondurma ikram edildi. Köylülere köy çeşmesinden akan ayranı içti.                       

Haber: Y.SEVER